Avaa päävalikko

Luettelo Interstate-moottoriteistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Kaksinumeroiset Interstate-moottoritietMuokkaa

Nimetyt moottoritietMuokkaa

Taulukon moottoriteiden numerointi on vahvistettu virallisesti joko lakiteksteissä tai AASHTO:n kokouksissa. Jotkin osuudet eivät ole vielä käytössä. Tähdellä merkityissä osavaltioissa ei ole vielä avoinna yhtään Interstate-tienumerolla viitoitettua osuutta kyseisestä moottoritiestä (esim. I-69, I-73, I-74).

# Reitti Perustettu Lakkautettu Pituus Osavaltiot
  I-2 Laredo, TX - Harlingen, TX 2013 nykyinen TX
  I-4 Saint Pete Beach, FL - Daytona Beach, FL 1956 nykyinen FL
  I-5 San Ysidro, CA   - Blaine, WA   1956 nykyinen CA, OR, WA
  I-8 San Diego, CA - Casa Grande, AZ 1956 nykyinen CA, AZ
  I-10 Santa Monica, CA - Jacksonville, FL 1956 nykyinen CA, AZ, NM, TX, LA, MS, AL, FL
  I-11 Sahuarita, AZ - Fernley, NV 2012 nykyinen AZ*, NV
  I-12 (E) Baton Rouge, LA - Slidell, LA 1957 nykyinen LA
  I-14 Iraan, TX - Augusta, SC 2005 nykyinen TX, LA*, MS*, AL*, GA*
  I-15 San Diego, CA - Sweetgrass, MT 1956 nykyinen CA, NV, AZ, UT, ID, MT
  I-16 Macon, GA - Savannah, GA 1956 nykyinen GA
  I-17 Phoenix, AZ - Flagstaff, AZ 1956 nykyinen AZ
  I-19 Nogales, AZ   - Tucson, AZ 1956 nykyinen AZ
  I-20 Kent, TX - Wilmington, NC 1956 nykyinen TX, LA, MS, AL, GA, SC, NC*
  I-22 Memphis, TN - Birmingham, AL 2005 nykyinen TN*, MS, AL
  I-24 Pulleys Mill, IL - Chattanooga, TN 1956 nykyinen IL, KY, TN
  I-25 Las Cruces, NM - Buffalo, WY 1956 nykyinen NM, CO, WY
  I-26 Kingsport, TN - Charleston, SC 1956 nykyinen TN, NC, SC
  I-27 Lubbock, TX - Amarillo, TX 1968 nykyinen TX
  I-29 Kansas City, MO - Pembina, ND   1956 nykyinen MO, IA, SD, ND
  I-30 Fort Worth, TX - Little Rock, AR 1956 nykyinen TX, AR
  I-31 Fargo, ND - Pembina, ND   1956 1957 ND
  I-35 Laredo, TX   - Duluth, MN 1956 nykyinen TX, OK, KS, MO, IA, MN
  I-37 (S) Corpus Christi, TX - San Antonio, TX 1957 nykyinen TX
  I-39 Bloomington, IL - Wausau, WI 1986 nykyinen IL, WI
  I-40 Buttonwillow, CA - Wilmington, NC 1956 nykyinen CA, AZ, NM, TX, OK, AR, TN, NC
  I-41 Milwaukee, WI - Green Bay, WI 2005 nykyinen WI
  I-42 Garner, NC - Morehead City, NC 2016 nykyinen NC
  I-43 Beloit, WI - Green Bay, WI 1976 nykyinen WI
  I-44 Wichita Falls, TX - Kansas City, MO 1956 nykyinen TX, OK, MO
  I-45 Galveston, TX - Dallas, TX 1956 nykyinen TX
  I-49 New Orleans, LA - Kansas City, MO 1977 nykyinen LA, AR, MO
  I-55 Laplace, LA - Chicago, IL 1956 nykyinen LA, MS, TN, AR, MO, IL
  I-57 Little Rock, AR - Chicago, IL 1956 nykyinen AR, MO, IL, WI+
  I-59 Slidell, LA - Wildwood, GA 1956 nykyinen LA, MS, AL, GA
  I-64 Wentzville, MO - Chesapeake, VA 1956 nykyinen MO, IL, IN, KY, WV, VA
  I-65 Mobile, AL - Gary, IN 1956 nykyinen AL, TN, KY, IN
  I-66 Wichita, KS - Washington, DC 1956 nykyinen KS*, MO*, KY*, WV*, VA, DC
  I-67 South Bend, IN - Grand Rapids, MI 1956 nykyinen IN, MI
  I-68 New Carrollton, MD - Annapolis, MD 1982 1991 MD
  I-68 Morgantown, WV - Hancock, MD 1991 nykyinen WV, MD
  I-69 Brownsville, TX   - Port Huron, MI   1956 nykyinen TX, LA*, AR*, MS, TN, KY, IN, MI
  I-70 Cove Fort, UT - Baltimore, MD 1956 nykyinen UT, CO, KS, MO, IL, IN, OH, WV, PA, MD
  I-71 Louisville, KY - Cleveland, OH 1956 nykyinen KY, OH
  I-72 Cameron, MO - Champaign, IL 1968 nykyinen MO, IL
  I-73 Charleston, SC - Grayling, MI 1991 nykyinen SC*, NC, VA*, WV*, OH*, MI*
  I-74 Davenport, IA - Charleston, SC 1956 nykyinen IA, IL, IN, OH, KY*, WV*, VA*, NC, SC*
  I-75 Miami, FL - Sault Sainte Marie, MI   1956 nykyinen FL, GA, TN, KY, OH, MI
  I-76 (W) Wheat Ridge, CO - Big Springs, NE 1976 nykyinen CO, NE
  I-76 (E) Norwalk, OH - Camden, NJ 1964 nykyinen OH, PA, NJ
  I-77 Columbia, SC - Cleveland, OH 1956 nykyinen SC, NC, VA, WV, OH, MI+
  I-78 Norwalk, OH - Youngstown, OH 1956 1957 OH
  I-78 Jonestown, PA - Throgs Neck, NY 1957 nykyinen PA, NJ, NY
  I-79 Canton, OH - Cleveland, OH 1956 1957 OH
  I-79 Charleston, WV - Erie, PA 1957 nykyinen WV, PA
  I-80 San Francisco, CA - Ridgefield Park, NJ 1956 nykyinen CA, NV, UT, WY, NE, IA, IL, IN, OH, PA, NJ
  I-81 Dandridge, TN - Alexandria Bay, NY   1956 nykyinen TN, VA, WV, MD, PA, NY
  I-82 (W) Portland, OR - Tremonton, UT 1956 1957 OR, ID, UT
  I-82 (E) Scranton, PA - Ridgefield Park, NJ 1956 1957 PA, NJ
  I-82 Ellensburg, WA - Hermiston, OR 1957 nykyinen WA, OR
  I-83 Baltimore, MD - Harrisburg, MD 1956 nykyinen MD, PA
  I-84 (W) Portland, OR - Echo, UT 1980 nykyinen OR, ID, UT
  I-84 (E) Erie, PA - Sturbridge, MA 1956 nykyinen PA, NY, CT, MA
  I-85 Cuba, AL - Petersburg, VA 1956 nykyinen AL, GA, SC, NC, VA
  I-86 (E) Hartford, CT - Sturbridge, MA 1968 1984 CT, MA
  I-86 (W) Declo, ID - Chubbuck, ID 1978 nykyinen ID
  I-86 (E) Erie, PA - Harriman, NY 1999 nykyinen PA, NY
  I-87 (S) Raleigh, NC - Chesapeake, VA 2016 nykyinen NC, VA*
  I-87 (N) New York, NY - Champlain, NY   1956 nykyinen NY
  I-88 (W) East Moline, IL - Hillside, IL 1987 nykyinen IL
  I-88 (E) Binghamton, NY - Troy, NY 1968 nykyinen NY
  I-89 Concord, NH - Highgate Springs, VT   1956 nykyinen NH, VT
  I-90 Seattle, WA - Boston, MA 1956 nykyinen WA, ID, MT, WY, SD, MN, WI, IL, IN, OH, PA, NY, MA
  I-91 New Haven, CT - Derby Line, VT   1956 nykyinen CT, MA, VT
  I-92 Benton Harbor, MI - Detroit, MI 1956 1959 MI
  I-93 Boston, MA - Saint Johnsbury, VT 1956 nykyinen MA, NH, VT
  I-94 Billings, MT - Port Huron, MI   1956 nykyinen MT, ND, MN, WI, IL, IN, MI
  I-95 Miami, FL - Houlton, ME   1956 nykyinen FL, GA, SC, NC, VA, DC, MD, DE, PA, NJ, NY, CT, RI, MA, NH, ME
  I-96 Muskegon, MI - Detroit, MI 1959 nykyinen MI
  I-97 Annapolis, MD - Baltimore, MD 1975 nykyinen MD
  I-99 Cumberland, MD - Painted Post, NY 1995 nykyinen MD*, PA, NY

Nimeämättömät moottoritietMuokkaa

Taulukon moottoriteiden numerointia ei ole vahvistettu virallisesti lakiteksteissä tai AASHTO:n kokouksissa, mutta osa niistä on ollut suunnitteilla kyseisellä numerolla osavaltiotasolla hyvinkin yksityskohtaisesti. Yksikään osuus kyseisistä moottoriteistä ei ole vielä käytössä Interstate-tienä (pois lukien päällekkäiset osuudet). Osa suunnitelmista on toistaiseksi jäissä.

# Reitti Perustetaan Tila Pituus Osavaltiot Huom
  I-3 Los Angeles, CA - San Francisco, CA N/A tuleva CA
  I-9 Mettler, CA - Sacramento, CA N/A tuleva CA (I-7)
  I-12 (W) Austin, TX - Columbus, TX N/A tuleva TX
  I-21 Douglas, AZ   - Cochise, AZ N/A tuleva AZ (NAFTA)
  I-23 Columbus, NM   - Deming, NM N/A tuleva NM (NAFTA)
  I-28 Memphis, TN - Cartersville, GA N/A tuleva TN, MS, AL, GA (osin I-565)
  I-31 Wichita, KS - Sioux City, IA N/A tuleva KS, NE, IA
  I-32 Raton, NM - Fort Worth, TX N/A tuleva NM, TX
  I-37 (N) Saint Louis, MO - Duluth, MN N/A tuleva MO, IL, IA, WI, MN (1970 lisäys
numero ei vahv.)
  I-47 Loma Linda, MO - Kansas City, KS N/A tuleva MO, KS (1970 lisäys
numero ei vahv.)
  I-53 Saint Louis, MO - Clear Lake, IA N/A tuleva MO, IA
  I-61 Gulfport, MS - Jackson, MS N/A tuleva MS
  I-63 Mobile, AL - Muscle Shoals, AL N/A tuleva AL
  I-67 (S) Cottondale, FL - Montgomery, AL N/A tuleva FL, AL
  I-67 (N) Bowling Green, KY - Petoskey, MI N/A tuleva KY, IN, MI (osin vanha osuus)
  I-78 (W) Des Moines, IA - Galesburg, IL N/A tuleva IA, IL (1970 lisäys
numero ei vahv.)
  I-81 Savannah, GA - Dandridge, TN N/A tuleva GA, NC, TN (I-3)
  I-86 (M) Sioux City, IA - Rockford, IL N/A tuleva IA, IL (1970 lisäys
numero ei vahv.)
  I-89 Norwalk, CT - Burlington, VT N/A tuleva CT, MA, VT jatke (I-89 (CT))
  I-92 Glens Falls, NY - Calais, ME N/A tuleva NY, VT, NH, ME
  I-98 Watertown, NY - Swanton, VT   N/A tuleva NY, VT
  I-99 Wilmington, NC - Bedford, PA N/A tuleva NC, VA, MD, DE, PA (I-101)

LähteetMuokkaa