Avaa päävalikko

Luettelo Guns N’ Rosesin jäsenistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Guns N' Roses on vuonna 1985 perustettu yhdysvaltalainen rockmusiikkia esittävä yhtye.

Yhtyeen nykyisen kokoonpanon ainoa alkuperäinen jäsen on laulaja W. Axl Rose. Yhtyeen legendaarisimpana kokoonpanona voitaneen pitää yhtyeen debyyttialbumilla Appetite for Destruction (1987) toiminutta kokoonpanoa, jonka Rosen ohella muodostivat soolokitaristi Saul "Slash" Hudson, rytmikitaristi Izzy Stradlin, basisti Duff McKagan ja rumpali Steven Adler. Kyseinen kokoonpano ei ole noussut samanaikaisesti lavalle sitten vuoden 1990, jolloin Steven Adler erotettiin yhtyeestä vakavien huumeongelmien vuoksi.[1] Adlerin korvasi Matt Sorum,[2] ja kesken Use Your Illusion Tour-maailmankiertueen eronneen Izzy Stradlinin Gilby Clarke.[3] Rosen, Slashin, McKaganin, Clarken ja Sorumin sekä vuonna 1990 yhtyeeseen liittyneen kosketinsoittaja Dizzy Reedin muodostama kokoonpano jäi viimeiseksi Guns N' Rosesin kokoonpanoksi yhtyeen huippusuosion aikana.

Yhtyeessä on soittanut sen historian aikana peräti 21 muusikkoa, mutta useat yhtyeen vanhoista faneista mieltävät Guns N' Rosesin nykyään Rosen omaksi sooloprojektiksi. Yhtyeen toistaiseksi tuoreinta studioalbumia, vuoden 2008 Chinese Democracya, pidetään kaikkien aikojen kalleimpana albumia, sillä sen työstäminen kesti peräti 14 vuotta. Vuonna 2012 Slash, Rose, McKagan, Stradlin, Sorum, Adler ja Reed nimettiin Rock and Roll Hall of Fameen, ja Appetite for Destructionin levyttänyt kokoonpano, lukuun ottamatta Rosea ja Stradlinia, nousi yhdessä lavalle sitten 1990-luvun alun tapahtuman seremoniassa.

Sisällysluettelo

AikajanaMuokkaa

 

Nykyinen kokoonpanoMuokkaa

Instrumentit: laulu
Merkittävät julkaisut: Yhtyeen koko tuotanto

Instrumentit: soolo- ja rytmikitara
Merkittävät julkaisut: Yhtyeen tuotanto vuoden 1985 Live ?!*@ Like a Suicide-EP:stä vuoden 2004 kokoelma-albumiin Greatest Hits

Instrumentit: bassokitara ja laulu
Merkittävät julkaisut: Yhtyeen tuotanto vuoden 1985 Live ?!*@ Like a Suicide-EP:stä vuoden 2004 kokoelma-albumiin Greatest Hits

Instrumentit: rytmikitara
Merkittävät julkaisut: Chinese Democracy (2008) ja Appetite for Democracy-livealbumi (2014)

Instrumentit: koskettimet ja piano
Merkittävät julkaisut: Yhtyeen koko tuotanto Use Your Illusion I-studioalbumista (1991) lähtien.

Instrumentit: koskettimet ja laulu

Instrumentit: rummut
Merkittävät julkaisut: Chinese Democracy (2008) ja Appetite for Democracy-livealbumi (2014)


KuvagalleriaMuokkaa

Entiset jäsenetMuokkaa

Instrumentit: rytmikitara
Merkittävät julkaisut: Yhtyeen tuotanto vuoden 1985 Live ?!*@ Like a Suicide-EP:stä vuoden 1991 Use Your Illusion II-studioalbumiin, sekä vuoden 1999 livealbumi Live Era '87-'93:sta vuoden 2004 kokoelma-albumiin Greatest Hits.

Instrumentit: soolo- ja rytmikitara

Instrumentit: bassokitara

Instrumentit: rummut

Instrumentit: rummut
Merkittävät julkaisut: Yhtyeen tuotanto vuoden 1985 Live ?!*@ Like a Suicide-EP:stä vuoden 1988 GN'R Lies-studioalbumiin, sekä vuoden 1991 studioalbumi Use Your Illusion II, jolla hän esiintyi tosin vain kappaleessa "Civil War", ja vuoden 1999 livealbumi Live Era '87–'93 sekä vuoden 2004 kokoelma-albumin Greatest Hits.

Instrumentit: rummut
Merkittävät julkaisut: Yhtyeen tuotanto vuoden 1991 studioalbumista Use Your Illusion I vuoden 2004 kokoelma-albumin Greatest Hits.

Instrumentit: rytmikitara
Merkittävät julkaisut: Vuoden 1993 coveralbumi The Spaghetti Incident?, livealbumi Live Era '87-'93 ja vuoden 2004 kokoelma-albumin Greatest Hits.

Instrumentit: rytmikitara
Merkittävät julkaisut: "Sympathy for the Devil" (1994), "Oh My God" (1999), Greatest Hits (2004), jolla esiintyi vain yhdellä kappaleella, ja Chinese Democracy (2008)

Instrumentit: soolo- ja rytmikitara
Merkittävät julkaisut: "Oh My God" (1999), Chinese Democracy (2008)

Instrumentit: rummut
Merkittävät julkaisut: "Oh My God" (1999)

Instrumentit: bassokitara
Merkittävät julkaisut: "Oh My God" (1999), Chinese Democracy (2008) ja Appetite for Democracy-livealbumi (2014)

Instrumentit: koskettimet ja piano
Merkittävät julkaisut: "Oh My God" (1999), Chinese Democracy (2008) ja Appetite for Democracy-livealbumi (2014)

Instrumentit: rummut
Merkittävät julkaisut: Chinese Democracy (2008)

Instrumentit: soolo- ja rytmikitara
Merkittävät julkaisut: Chinese Democracy (2008)

Instrumentit: soolo- ja rytmikitara
Merkittävät julkaisut: Chinese Democracy (2008) ja Appetite for Democracy-livealbumi (2014)

Instrumentit: soolo- ja rytmikitara
Merkittävät julkaisut: Appetite for Democracy-livealbumi (2014)

KuvagalleriaMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Wall, Mick: W.A.R. - W. Axl Rose, s. 179. Like Kustannus, 2007.
  2. Wall, Mick: W.A.R. - W. Axl Rose, s. 200. Like Kustannus, 2007.
  3. Wall, Mick: W.A.R. - W. Axl Rose, s. 227. Like Kustannus, 2007.