Luettelo Formula 1 -valmistajien maailmanmestareista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Formula 1 -sarjan valmistajien maailmanmestareista. Valmistajien F1-mestaruudesta on kilpailtu vuodesta 1958 lähtien.[1] Eniten mestaruuksia on Ferrarilla, kuusitoista.[2]

Mestarit kausittainMuokkaa

1958-67

Kausi Valmistaja
1958   Vanwall[3]
1959   Cooper-Climax[4]
1960   Cooper-Climax[4]
1961   Ferrari[5]
1962   BRM[6]
1963   Lotus-Climax[7]
1964   Ferrari[8]
1965   Lotus-Climax[7]
1966   Brabham-Repco[9]
1967   Brabham-Repco[9]

1968-77

Kausi Valmistaja
1968   Lotus-Ford[7]
1969   Matra-Ford[10]
1970   Lotus-Ford[7]
1971   Tyrrell-Ford[11]
1972   Lotus-Ford[7]
1973   Lotus-Ford[7]
1974   McLaren-Ford[12]
1975   Ferrari[13]
1976   Ferrari[14]
1977   Ferrari[15]


1978-87

Kausi Valmistaja
1978   Lotus-Ford[7]
1979   Ferrari[16]
1980   Williams-Ford[17]
1981   Williams-Ford[18]
1982   Ferrari[19]
1983   Ferrari[20]
1984   McLaren-TAG[21]
1985   McLaren-TAG[22]
1986   Williams-Honda[23]
1987   Williams-Honda[24]


1988-97

Kausi Valmistaja
1988   McLaren-Honda[25]
1989   McLaren-Honda[26]
1990   McLaren-Honda[27]
1991   McLaren-Honda[28]
1992   Williams-Renault[29]
1993   Williams-Renault[30]
1994   Williams-Renault[31]
1995   Benetton-Renault
1996   Williams-Renault[32]
1997   Williams-Renault[33]

1998-2007

Kausi Valmistaja
1998   McLaren-Mercedes[34]
1999   Ferrari[35]
2000   Ferrari[36]
2001   Ferrari[37]
2002   Ferrari[38]
2003   Ferrari[39]
2004   Ferrari[40]
2005   Renault[41]
2006   Renault[42]
2007   Ferrari[43]


2008-17

Kausi Valmistaja
2008   Ferrari[44]
2009   Brawn-Mercedes[45]
2010   Red Bull-Renault[46]
2011   Red Bull-Renault[47]
2012   Red Bull-Renault[48]
2013   Red Bull-Renault[49]
2014   Mercedes[50]
2015   Mercedes[51]
2016   Mercedes[52]
2017   Mercedes[53]

2018-

Kausi Valmistaja
2018   Mercedes[54]
2019   Mercedes[55]
2020

LähteetMuokkaa

  1. About F1 22.9.2015. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  2. Ferrari Teams. 2018. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  3. Vanwall Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  4. a b Cooper Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  5. 1961 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  6. BRM Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  7. a b c d e f g Team Lotus Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  8. 1964 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  9. a b Brabham Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  10. Matra Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  11. Tyrrell Teams. ESPN. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  12. 1974 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  13. 1975 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  14. 1976 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  15. 1977 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  16. 1979 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  17. 1980 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  18. 1981 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  19. 1982 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  20. 1983 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  21. 1984 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  22. 1985 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  23. 1986 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  24. 1987 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  25. 1988 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  26. 1989 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  27. 1990 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  28. 1991 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  29. 1992 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  30. 1993 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  31. 1994 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  32. 1996 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  33. 1997 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  34. 1998 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  35. 1999 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  36. 2000 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  37. 2001 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  38. 2002 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  39. 2003 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  40. 2004 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  41. 2005 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  42. 2006 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  43. 2007 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  44. 2008 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  45. 2009 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  46. 2010 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  47. 2011 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  48. 2012 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  49. 2013 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  50. 2014 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  51. 2015 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  52. 2016 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  53. 2017 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  54. 2018 Constructor Standings Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 25.12.2018. (englanniksi)
  55. Brilliant Bottas beats Vettel in Suzuka as Mercedes crowned constructors’ champions again Formula1.com. Formula One World Championship Limited. Viitattu 19.10.2019. (englanniksi)