Avaa päävalikko

Luettelo Falcon-rakettiperheen laukaisuista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Falcon-rakettiperheen laukaisuista. Mukaan luetaan Falcon 1, Falcon 9 (F9 v1.0, F9 v1.1, Full Thrust) ja Falcon Heavy. Tarkempaa tietoa kustakin laukaisusta voi löytyä lento- tai hyötykuorma-sarakkeen linkistä.

LaukaisuhistoriaMuokkaa

2006–2009Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
1 24. maaliskuuta 2006 22.30[1] F1 Omelek FalconSAT-2[1] DARPA[1] Epäonnistui[1] Ei yritetty
Moottori lopetti toiminnan 33 sekuntia laukaisun jälkeen. Raketti tuhoutui maahansyöksyssä.[2]
2 21. maaliskuuta 2007 01.10[3] F1 Omelek Demosatelliitti[3] DARPA[3] Epäonnistui[3] (Mereen)
Epäonnistui
Ensimmäisen vaiheen poltto ja toisen vaiheen käynnistys onnistui ongelmitta. Ensimmäisen vaiheen talteenottoyritys epäonnistui. Raketti saavutti lopulta vain 289 km lentokorkeuden, eikä päässyt kiertoradalle moottorin sammuttua ennenaikaisesti. Lento oli tosin jossain määrin onnistunut SpaceX:n mukaan, sillä siltä saatiin myöhempien lentojan kannalta hyödyllistä dataa.[4]
3 3. elokuuta 2008 03.34[5] F1 Omelek Explorers,[6] NanoSail-D, PRESat, Trailblazer[5] Celestis,[6] NASA, ORS Epäonnistui[5] Ei yritetty
Ensimmäisen vaiheen jäännöstyöntövoima aiheutti törmäyksen toisen rakettivaiheen kanssa.[7]
4 28. syyskuuta 2008 23.15[8] F1 Omelek RatSat[8] SpaceX Onnistui[8] (Mereen)
Epäonnistui[8]
Alun perin suunniteltu syyskuun 23.–25. päivälle,lähde? ja raketin oli tarkoitus kuljettaa RazakSAT radalle. Hyötykuorma vaihdettiin 165 kilogramman massasimulaattoriin.[8]
5 14. heinäkuuta 2009 03.35[9] F1 Omelek RazakSAT[9] ATSB[9] Onnistui[9] Ei yritetty

2010–2013Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
1 4. kesäkuuta 2010 18.45[10][11] F9 v1.0 CC SLC40[11] Dragon spacecraft qualification unit[12] LEO[11] SpaceX Onnistui[11] Ei yritetty
Falcon 9:n ensimmäinen lento.[13]
2 8. joulukuuta 2010 15.43[14] F9 v1.0[15] CC SLC40 COTS Demo Flight 1, kaksi Cubesatia[16] LEO NASA COTS, NRO Onnistui Ei yritetty
Dragonin ensilento; thrustereiden testausta ja laskeutuminen[17]
3 22. toukokuuta 2012 07.44[18] F9 v1.0[15] CC SLC40 COTS Demo Flight 2[19] LEO NASA COTS Onnistui[20] Ei yritetty
Ensimmäinen laukaisuyritys peruuntui, toisella laukaisu onnistui.[21]
4 8. lokakuuta 2012 00.35[22] F9 v1.0[15] CC SLC40 Primaari: SpaceX CRS-1[23] LEO NASA CRS Onnistui Ei yritetty
Toissijainen: Orbcomm-OG2[24] LEO Orbcomm Epäonnistui[25][26]
CRS-1:n laukaisu onnistui. Ensimmäisen vaiheen moottorivian seurauksena toissijainen hyötykuorma joutui liian matalalle radalle ja toimi vain lyhyen aikaan ennen tuhoutumista ilmäkehässä. ISS:n turvallisuussäännöt estivät tilanteen paikkaamisen toisen vaiheen toisella poltolla.[25][27]
5 1. maaliskuuta 2013 15.10[28] F9 v1.0[15] CC SLC40 SpaceX CRS-2[23] LEO NASA CRS Onnistui Ei yritetty
Falcon 9 v1.0:n viimeinen lento.[29]
6 29. syyskuuta 2013 16.00[30] F9 v1.1[15] VAFB LC4E CASSIOPE[15] Polaari MDA Corp Onnistui[30] (Mereen)
Epäonnistui
Ensimmäinen lento uudella 13 tonnin LEO-kapasiteetin Falcon 9 v1.1 -versiolla.[29] Lento oli myös ensimmäinen lento kehitysohjelmassa, jossa pyritään saamaan raketin ensimmäinen vaihe laskeutumaan ja lopulta ehjänä talteen. Mittausdataa saatiin haltuun, mutta laskeutumisen aikana rakettivaihe alkoi pyöriä niin, että sen moottori ei saanut enää ajoainetta. Tämän seurauksena se törmäsi mereen ja tuhoutui.[30]
7 3. joulukuuta 2013 22.41[31] F9 v1.1 CC SLC40 SES-8[32][33] GTO SES Onnistui[34] Ei yritetty
Ensimmäinen Falcon 9:n laukaisu GTO:lle.[32]

2014Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
8 6. tammikuuta 2014 22.06[35] F9 v1.1 CC SLC40 Thaicom 6 GTO Thaicom Onnistui[36] Ei yritetty
9 18. huhtikuuta 2014 19.25[37] F9 v1.1 CC SLC40 SpaceX CRS-3[23] LEO NASA CRS Onnistui (Mereen)
Onnistui
Toinen ensimmäisen vaiheen laskeutumisyritys ja samalla ensimmäinen onnistunut laskeutuminen meren pintaan. Mukana oli myös ensimmäistä kertaa laskeutumisjalat.[38][39]
10 14. heinäkuuta 2014, 15.15 F9 v1.1 CC SLC40 OG2 Mission 1
6 Orbcomm OG2
LEO Orbcomm Onnistui[40] (Mereen)
Onnistui
Kolmas laskeutumisyritys ja toinen onnistunut.[41]
11 5. elokuuta 2014 08.00 F9 v1.1 CC SLC40 AsiaSat 8[23] GTO AsiaSat Onnistui[42] Ei yritetty
12 7. syyskuuta 2014 05.00 F9 v1.1 CC SLC40 AsiaSat 6[23] GTO AsiaSat Onnistui[43] Ei yritetty
13 21. syyskuuta 2014 05.52 [44][45] F9 v1.1 CC SLC40 SpaceX CRS-4[23] LEO NASA CRS Onnistui[46] Ei yritetty
Neljäs laskeutumistesti ja kolmas onnistunut.

2015Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
14 10. tammikuuta 2015 09.47[47] F9 v1.1 CC SLC40 SpaceX CRS-5[23] LEO NASA CRS Onnistui[48] (ASDS-lautalle)
Epäonnistui
Viides laskeutumistesti ja ensimmäinen laskeutumisyritys lautalle. Vaihe saatiin osumaan lautalle, mutta se törmäsi siihen ja tuhoutui. Syyksi arvioitiin ohjausjärjestelmän hydraulinesteen loppuminen.
15 10. helmikuuta 2015 23.03[49] F9 v1.1 CC SLC40 DSCOVR[50] L1 USAF/NASA/NOAA Onnistui (Mereen)
Onnistui
Ensimmäinen Falcon 9:n laukaisu syvään avaruuteen, L1-lagrangen pisteeseen. Ensimmäisen vaiheen kuudes laskeutumistesti. Kova merenkäynti esti laskeutumisyrityksen lautalle, mutta mittausdatan mukaan vaihe laskeutui 10 metrin tarkkuudella aiottuun kohtaan.
16 2. maaliskuuta 2015 03.50[51] F9 v1.1 CC SLC40 ABS 3A, Eutelsat 115 West B[23] GTO Asia Broadcast Satellite, Eutelsat (Satmex) Onnistui Ei yritetty
Boeingin ensimmäinen sähköpropulsion satelliitti, joita voidaan laukaista 2 kerralla yhdellä Falcon 9-laukaisulla.[52]
17 14. huhtikuuta 2015 F9 v1.1 CC SLC40 SpaceX CRS-6[23] LEO NASA CRS Onnistui (ASDS-lautalle)
Epäonnistui
Ensimmäinen vaihe kaatui ja tuhoutui lautalle talteenottoyrityksessä.
18 27. huhtikuuta 2015 23.03 F9 v1.1 CC SLC40 TurkmenÄlem52E/MonacoSat GTO Turkmenistanin avaruusjärjestö Onnistui Ei yritetty
Turkmenistanin ensimmäinen satelliitti.[53]
19 28. kesäkuuta 2015 F9 v1.1 CC SLC40 SpaceX CRS-7 LEO NASA CRS Epäonnistui Ei yritetty
Kantoraketti ja Dragon-alus tuhoutuivat kahden minuutin ja 19 sekunnin lennon jälkeen.
20 22. joulukuuta 2015 01.29[54] F9 FT CC SLC40 Orbcomm OG2 M2
11 Orbcomm OG2 satelliittia
LEO Orbcomm Onnistui (LZ-1-alustalle)
Onnistui
Kaikki satelliitit pääsivät onnistuneesti kiertoradalle. Ensimmäisen vaiheen maalle tehty laskeutumisyritys ja toisen vaiheen uudelleenkäynnistyskoe onnistuivat. Päivitetyn Falcon 9 Full Thrust -raketin ensimmäinen lento.

2016Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
21 17. tammikuuta 2016 18.42[55] F9 v1.1 VAFB SLC4E Jason-3 LEO[56] NASA/NOAA Onnistui[55] (ASDS-lautalle)
Epäonnistui
Jason-3 -satelliitti pääsi onnistuneesti radalle. Ensimmäinen vaihe kaatui ja räjähti ASDS-lautalla tukijalan petettyä. Falcon 9 v1.1 -version viimeinen lento.[55]
22 4. maaliskuuta 2016 23.35[57] F9 FT CC SLC40 SES-9[58] GTO SES[23] Onnistui[57] (ASDS-lautalle)
Epäonnistui
Full Thrust -version toinen lento ja ensimmäinen geostationaariselle siirtoradalle. Raskain Falcon 9 -raketin GTO-radalle kuljettama hyötykuorma.[57]
23 8. huhtikuuta 2016 20.43[59] F9 FT CC SLC40 SpaceX CRS-8[23] LEO NASA CRS Onnistui[59] (ASDS-lautalle)
Onnistui[59]
Dragon vei Kansainväliselle avaruusasemalle Bigelow’n puhallettavan BEAM-moduulin kahden vuoden koekäyttöä varten. Laukaisun yhteydessä SpaceX teki ensimmäisen onnistuneen rakettivaiheen laskeutumisen ASDS-lautalle.[59]
24 6. toukokuuta 2016 5.21[60] F9 FT CC SLC40 JCSAT-14[60] GTO Sky Perfect JSAT Corporation[60] Onnistui[60] (ASDS-lautalle)
Onnistui[60]
Ensimmäinen onnistunut laskeutuminen korkeaenenergiselle radalle menneen laukaisun yhteydessä.[61]
25 27. toukokuuta 2016 21.39[62] F9 FT[63] CC SLC40[62] Thaicom 8[62] GTO[62] Thaicom[62] Onnistui[62] (ASDS-lautalle)
Onnistui[62]
26 15. kesäkuuta 2016 14.29[64] F9 FT CC SLC40[64] ABS 2A, Eutelsat 117 West B[64] GTO Asia Broadcast Satellite, Eutelsat[64] (Satmex) Onnistui[64] (ASDS-lautalle)
Epäonnistui[64]
Ensimmäisen vaiheen laskeutuminen ASDS-lautalle epäonnistui, koska yksi kolmesta rakettimoottorista toimi vajaateholla laskeutumispolton aikana.[64]
27 18. heinäkuuta 2016 4.44[65] F9 FT CC SLC40[65] SpaceX CRS-9 LEO NASA CRS Onnistui[65] (LZ-1-alustalle)
Onnistui[65]
28 14. elokuuta 2016 5.26[66] F9 FT CC SLC40 JCSAT-16[67] GTO JSAT Corporation Onnistui[66] (ASDS-lautalle)
Onnistui[66]
Ei
laukaistu
1. syyskuuta 2016 13.07[68] (tuhoutumisaika) F9 FT CC SLC40 AMOS-6[69] GTO Spacecom[23] Ei yritetty Ei yritetty
Raketti ja hyötykuorma tuhoutuivat kahta päivää ennen suunniteltua laukaisuaikaa laukaisualustalla sattuneessa räjähdyksessä.[68]

2017Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
29 14. tammikuuta 2017 17.54.39[70] F9 FT VAFB SLC4E Iridium NEXT Flight 1[23] LEO Iridium Communications Inc. Onnistui[70] (ASDS-lautalle)
Onnistui[70]
30 19. helmikuuta 2017 14.39[71] F9 FT KSC LC-39A SpaceX CRS-10[71] LEO NASA CRS Onnistui[71] (LZ-1-alustalle)
Onnistui[71]
31 16. maaliskuuta 2017 6.00[72] F9 FT KSC LC-39A EchoStar XXIII[72] GTO EchoStar Corp. Onnistui[72] Ei yritetty[72]
32 30. maaliskuuta 2017 22.27[73] F9 FT KSC LC-39A SES-10[57] GTO SES[23] Onnistui[73] (ASDS-lautalle)
Onnistui[73]
Ensimmäinen uudelleenkäytetyllä ensimmäisellä rakettivaiheella laukaistu hyötykuorma.[74]
33 1. toukokuuta 2017 11.15[75] F9 FT KSC LC-39A[75] NROL-76[75] LEO[75] NRO Onnistui[75] (LZ-1-alustalle)
Onnistui[75]
34 15. toukokuuta 2017 23.20[76] F9 FT KSC LC39A Inmarsat 5-F4[77] GTO Inmarsat Onnistui[76] Ei yritetty[76]
35 3. kesäkuuta 2017 21.07.38[78] F9 FT KSC LC-39A SpaceX CRS-11[79] LEO[78] NASA CRS[78] Onnistui[78] (LZ-1-alustalle)
Onnistui[78]
Ensimmäinen lento, jolla laukaistiin uudelleenkäytetty Dragon-kapseli.[78]
36 23. kesäkuuta 2017 19.10[80] F9 FT KSC LC-39A BulgariaSat-1[81] GTO Bulsatcom Onnistui[80] (ASDS-lautalle)
Onnistui[80]
SpaceX:n toinen lento, joka laukaistiin uudelleenkäytetyllä ensimmäisellä rakettivaihetta. BulgariaSat-1:n laukaissut rakettivaihe oli tammikuun Iridium-laukaisulta.[80]
37 25. kesäkuuta 2017 F9 FT
B1036.1
VAFB SLC-4E Iridium NEXT-2 (10 satelliittia) LEO Iridium Communications Onnistui (ASDS-lautalle)
Onnistui
Toinen Iridiumin 10 satellitin joukkolaukaisu. Ensimmäinen lento, jossa käytettiin titaanisia ohjaussiivekkeitä, aiempien alumiinisten sijaan.
39 5. heinäkuuta 2017 F9 B4
B1037
KSC LC-39A Intelsat 35e GTO Onnistui Ei yritetty.
Satelliitti oli tarkoitettu Falcon Heavyllä laukaistavaksi mutta Falcon 9:n kehityksen myötä se voitiinkin laukaista sillä kertakäyttömuodossa.
38 14. elokuuta 2017 F9 FT
B1039.1
KSC LC-39A SpaceX CRS-12 LEO (ISS) NASA (CRS) Onnistui Onnistui
Maalle.
Uuden "Block 4" -version ensimmäinen lento; lisää työntövoimaa moottoreista ja muita pieniä päivityksiä. Tarkoitus olla viimeinen Dragon-kapselin uudiskappalelento, jatkossa tarkoitus käyttää jo lentäneitä kapseleita.
40 24. elokuuta 2017 F9 FT
B1038.1
VAFB SLC-4E Formosat-5 SSO NSPO Onnistui Onnistui
Lautalle.
Ensimmäinen Taiwanin rakentama Maa-satelliitti. Hyötykuorma oli raketille huomattavan kevyt sillä aiottu Spaceflight Industries:in SHERPA jäi pois lennolta.
41 7. syyskuuta 2017 F9 B4
B1040.1
KSC LC-39A Boeing X-37B OTV-5 LEO U.S. Air Force Onnistui Onnistui
Maalle.
Salatun hyötykuorman vuoksi toisen vaiheen ratatietoja ei kerrottu laukaisulähetyksessä.
42 9. lokakuuta 2017 F9 B4
B1041.1
VAFB SLC-4E Iridium NEXT-3
(10 satelliittia)
Polaarinen-LEO Iridium Communications Onnistui Onnistui
Lautalle.
43 11. lokakuuta 2017 F9 FT
B1031.2
KSC LC-39A SES-11, EchoStar 105 GTO SES, EchoStar Onnistui Onnistui
Lautalle.
44 30. lokakuuta 2017 F9 B4
B1042.1
KSC LC-39A Koreasat 5A GTO KT Corporation Onnistui Onnistui
Lautalle.
Ensimmäinen SpaceX:n laukaisema etelä-korealainen satelliitti.
45 15. joulukuuta 2017 F9 FT
B1035.2
CCAFS SLC-40 SpaceX CRS-13 LEO (ISS) NASA (CRS) Onnistui Onnistui
Maalle.
Ensimmäinen laukaisu CCAFS SLC-40 -alustalta sitten vuoden 2016, jolloin raketti räjähti alustalla ennen laukaisua (Amos-6). Ensimmäinen kerta, kun sekä ensimmäinen vaihe että kapseli ovat uudelleenkäytettyjä.
46 23. joulukuuta 2017 F9 FT
B1036.2
VAFB SLC-4E Iridium NEXT-4 (10 satelliittia) Polaarinen-LEO Iridium Communications Onnistui Hallitusti mereen.
Iridium Communications:ista tuli ensimmäinen asiakas, joka käytti kaksi kertaa samaa ensimmäistä vaihetta (aiempi oli lennolla Iridium NEXT-2). SpaceX ei yrittänyt talteenottoa mutta teki kuitenkin hallitun merilaskeutumisen.

2018Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
47 8. tammikuuta 2018 F9 B4
B1043.1
CCAFS SLC-40 Zuma LEO Northrop Grumman Onnistui. Onnistui
Maalle.
Salattu hyötykuorma. Laukaisu sinänsä onnistui mutta mahdollisesti hyötykuorma ei irronnut toisesta rakettivaiheesta asiakkaan Northrop Grummanien tekemän adabterin vian vuoksi.
48 31. tammikuuta 2018 F9 FT
B1032.2
CCAFS SLC-40 GovSat-1 / SES-16 GTO SES Onnistui Ei yritetty.
Hallitusti mereen.
Kokeellinen merilaskeutuminen.
FH 1 6. helmikuuta 2018 B1023.2 (boosteri) KSC LC-39A Elon Muskin Tesla Roadster

~1,250 kg

Heliosentrinen 0,99-1,67 AU (lähellä Mars-siirtorataa) SpaceX Onnistui Onnistui
Maalle.
Falgon Heavy core

B1033

Epäonnistui
Lautalle.
B1025.2 (boosteri) Onnistui
Maalle.
Falcon Heavy:n ensilento. Toinen vaihe oli 6 tuntia Van Allen -vyöhykkeellä ennen viimeisintä polttoaan.
49 22. helmikuuta 2018 F9 FT
B1038.2
VAFB SLC-4E Paz

Starlink Tintin A & B

SSO Hisdesat, exactEarth, SpaceX Onnistui Ei yritetty.
Block 3 -ensimmäisen vaiheen viimeinen lento. Pääkuorma Paz:in lisäksi samalla laukaistiin SpaceX:n kaksi kokeellista Starlink-tietoliikennesatellittia. Päivitetty nokkakartio ja samalla ensimmäinen nokkakartion talteenottoyritys. Kartio ei osunut laivaan mutta laskeutui hallitusti mereen.
50 6. maaliskuuta 2018 F9 B4
B1044
CCAFS
SLC-40
Hispasat 30W-6

PODSat

GTO Hispasat

NovaWurks

Onnistui Ei yritetty.
1. vaiheen talteenottoa ei yritetty huonon sään vuoksi.
51 30. maaliskuuta 2018 F9 B4
B1041.2
VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT-5

(10 satellittia)

P-LEO Iridium Communications Onnistui Ei yritetty.
52 2. huhtikuuta 2018 F9 B4
B1039.2
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-14 LEO (ISS) NASA (CRS) Onnistui Ei yritetty.
Dragon-kapseli C110 lennolta CRS-8.
53 18. huhtikuuta 2018 F9 B4
B1045.1
CCAFS
SLC-40
Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) HEO NASA (LSP) Onnistui Onnistui, lautalle.
54 11. toukokuuta 2018 F9 B5
B1046.1
KSC
LC-39A
Bangabandhu-1 GTO Thales-Alenia/BTRC Onnistui Onnistui, lautalle.
55 22.toukokuuta 2018 F9 B4
B1043.2
VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT-6
GRACE-FO × 2
P-LEO Iridium Communications
GFZ, NASA
Onnistui Ei yritetty.
56 4. kesäkuuta 2018 F9 B4
B1040.2
CCAFS
SLC-40
SES-12 GTO SES Onnistui Ei yritetty.
57 29. kesäkuuta 2018 F9 B4
B1045.2
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-15 LEO (ISS) NASA (CRS) Onnistui Ei yritetty.
Block 4 -version viimeinen lento.
58 22. heinäkuuta 2018 F9 B5
B1047.1
CCAFS
SLC-40
Telstar 19V GTO Telesat Onnistui Onnistui, lautalle.
59 25. heinäkuuta 2018 F9 B5
B1048.1
VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT-7
(10 satelliittia)
P-LEO Iridium Communications Onnistui Onnistui, lautalle.
60 7. elokuuta 2018 F9 B5
B1046.2
CCAFS
SLC-40
Merah Putih (aiemmin Telkom 4) GTO Telkom Indonesia Onnistui Onnistui, lautalle.
61 10. syyskuuta 2018 F9 B5
B1049.1
CCAFS
SLC-40
Telstar 18V / Apstar-5C GTO Telesat Onnistui Onnistui, lautalle.
62 8.lokakuuta 2018 F9 B5
B1048.2
VAFB
SLC-4E
SAOCOM 1A SSO CONAE Onnistui Onnistui, maalle.
63 15 marraskuuta 2018 F9 B5
B4047.2
KSC
LC-39A
Es'hail 2 GTO Es'hailSat Onnistui Onnistui, lautalle.
64 3. joulukuuta 2018 F9 B5
B1046.3
VAFB
SLC-4E
SSO-A (SmallSat Express) SSO Spaceflight Industries Onnistui Onnistui, lautalle.
65 5. joulukuuta 2018 F9 B5
B1050.1
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-16 LEO (ISS) NASA (CRS) Onnistui Epäonnistui, maalle.

Maalle

66 23.joulukuuta 2018 F9 B5
B1054.1
CCAFS
SLC-40
GPS IIIA-01 MEO U.S. Air Force Onnistui Ei yritetty.

2019Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisu­paikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
Laukaisu Laskeutuminen
67 11. tammikuuta 2019 F9 B5

B1049.2

VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT-8

(10 satelliittia)

PLEO Iridium Onnistui Onnistui.
Lautalle.
68 22. helmikuuta 2019 F9 B5
B1048.3
CCAFS
SLC-40
GTO Onnistui Onnistui.
Lautalle.
Laukaisun päärahti Nusantara Satu on Indonesialainen tietoliikennesatelliitti.

Beresheet-kuulaskeutuja erkaantui supersynkroniselle siirtoradalle (apogee 69 400 km) ja siirtyy omavoimaisesti kahden kuukauden aikana Kuun kiertoradalle.

Air Force Research Laboratoryn S5 on 60-kg:n salainen pikkusatelliitti, joka matkasi Nusantara Satun mukana lähelle sen sijaintia.

69 2. maaliskuuta 2019 F9 B5

B1051.1

KSC
LC-39A
SpX-DM1 LEO (ISS) NASA (CCD) Onnistui Onnistui.
Lautalle.
Miehitetyille lennoille tarkoitetun Dragon V2 -kapselin ensimmäinen avaruuslento. Lento oli miehittämätön. Alus telakoitui Kansainväliselle avaruusasemalle.
FH2 10. huhtikuuta 2019
B1052.1 (boosteri) KSC LC-39A Arabsat-6A ǴTO Arabsat Onnistui. Onnistui.
Maalle.
Falcon Heavy core
B1055.1
Laskeutuminen onnistui mutta vaihe kaatui kovassa meren käynnissä.
Lautalle.
B1053.1 (boosteri) Onnistui.
Maalle.
Falcon Heavy:n toinen lento. Ensimmäinen Block 5 -Heavy. Heavyn ensimmäinen operationaalinen lento. Rahtina 6000 kg:n Arabsat-6A.
70 4. toukokuuta 2019 F9 B5

B1056.1

CCAFS SLC-40 SpaceX CRS-17 LEO (ISS) NASA Onnistui Onnistui.
Lautalle.
1. vaiheen laskeutuminen siirrettiin maalta lautalle Dragon V2 räjähdettyä laskeutumisalustan lähellä.
71 24. toukokuuta 2019 F9 B5

B1049.3

CCAFS SLC-40 Starlink 0 (60 satelliittia) LEO SpaceX Starlink Onnistui Onnistui.
Lautalle.
Rahtina 60 kappaletta SpaceX:n Starlink-tietoliikennesatelliitteja. Rahdin 16 800 kg:n laukaisumassa on SpaceX:n suurin tähän mennessä.
72 12. kesäkuuta 2019 F9 B5

B1051.2

VAFB SLC-4E RADARSAT Constellation SSO Canadian Space Agency Onnistui Onnistui.
Maalle.
Rahtina 3 satelliitti. Rahdin yhteishinta on noin 1 miljardi USD, joten kyseessä on kallein Spacex:n laukaisema rahti tähän mennessä.
FH3 25. kesäkuuta 2019
B1052.2 (boosteri) KSC LC-39A Space Test Program Flight 2 (STP-2) LEO/MEO U.S. Air Force Onnistui. Onnistui.
Maalle.
Falcon Heavy core
B1057.
Epäonnistui.
Lautalle.
B1053.2 (boosteri) Onnistui.
Maalle.
73 25. heinäkuuta 2019 F9 B5

B1056.2

CCAFS SLC-40 SpaceX CRS-18 LEO (ISS) NASA (CRS) Onnistui Onnistui.
Maalle.
74 6. elokuuta 2019 F9 B5

B1047.3

CCAFS SLC-40 AMOS-17 RTO Spacecom Onnistui Ei yritetty
75 11. marraskuuta 2019 F9 B5

B1048.4

CCAFS SLC-40 Starlink 1 (60 satelliittia) LEO SpaceX Onnistui Onnistui.
Lautalle.
Lennolla laukaistiin ja laskeutui ensimmäistä kertaa neljännen kerran sama ensimmäinen rakettivaihe. Lennolla myös ensimmmäistä kertaa uudelleenkäytettiin nokkakartiota; sen toista puolikasta. 15 600 kg hyötykuorma on tähän saakka SpaceX:n raskain.

LaukaisuaikatauluMuokkaa

2019Muokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisupaikka Hyötykuorma Rata Asiakas Lopputulos
(laukaisu) (laskeutuminen)
76 2019 F9 B5


Starlink F3 v1.0 (60 satelliittia) LEO SpaceX
F9 B5


Crew Dragon in-flight abort test
F9 B5


SpaceX CRS-19 LEO (ISS)
F9 B5


JCSat-18 / Kacific GTO JSAT

Kacific

F9 B5


Starlink F3 v1.0 (60 satelliittia) LEO SpaceX
F9 B5


Starlink F4 v1.0 (60 satelliittia) LEO SpaceX

PäivitettäväMuokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisupaikka Hyötykuorma Rata Asiakas
Heinäkuun 2017 lopulla[82] F9 FT CC SLC40 SES-11/Echostar 105[57] GTO SES
Heinäkuu 2017[82] F9 FT KSC LC-39A KoreaSat 5A GTO KT Corporation
Heinäkuu 2017 F9 FT VAFB SLC4E Formosat 5[83] SSO Taiwanin avaruusjärjestö (NSPO)
Laukaisu vie avaruuteen taiwanilaisen Formosat 5 -satelliitin, minkä lisäksi lennon toissijaiseksi hyötykuormaksi oli suunniteltu Spaceflight Industriesin SHERPA-hyötykuorma-adapteria, joka olisi kuljettanut avaruuteen 87 pienempää hyötykuormaa,[83] mukaan lukien Suomen ensimmäisen satelliitin, Aalto-1:n.[84][85] Spaceflight Industries ilmoitti tosin maaliskuun 2017 alulla siirtäneensä SHERPA:n pois Formasat 5-laukaisun hyötykuormista, ja varanneensa laukaisulle suunnitelluille asiakkaille uudet laukaisut muista raketeista. SHERPA:n pois vetämisen taustalla olivat yhtiön mukaan laukaisun kokemat jatkuvat lykkäämiset.[86]
15. elokuuta 2017 (aikaisintaan)[82] F9 FT KSC LC-39A OTV-5[82] ? USAF
Falcon 9 laukaisee X-37B -avaruuslentokoneen viidennelle lennolleen.[82]
Elokuu 2017lähde? F9 FT VAFB SLC4E Iridium NEXT Flight 3[23] LEO Iridium Communications Inc.
Q3 2017[82] Heavy KSC LC-39A DSX, FORMOSAT 7A/B/C/D/E/F LEO/MEO USAF
Yhdysvaltain ilmavoimien Space Test Program -ohjelman toinen lento (STP-2)[23]
Lokakuu 2017[82] F9 FT VAFB SLC4E Iridium NEXT Flight 4[23] LEO Iridium Communications Inc.
Lokakuu 2017[87]päivitettävä F9 FT VAFB SLC4E SAOCOM 1A[88] SSO CONAE[23]
Joulukuu 2017[82] F9 FT VAFB SLC4E Iridium NEXT Flight 5[23] LEO Iridium Communications Inc.
Joulukuu 2017[89] F9 FT VAFB SLC4E SAOCOM 1B[88] SSO CONAE[23]
Q4 2017[90] F9 FT VAFB SLC-4E Paz[90] GTO Hisdesat[23]
2017[91] F9 FT CC SLC40 PSN-6[91] GTO PSN

PäivitettäväMuokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisupaikka Hyötykuorma Rata Asiakas
F9 FT VAFB SLC4E Iridium NEXT Flight 6[23] LEO Iridium Communications Inc.
F9 FT CC SLC40[92] TESS[92] HEO[93] NASA[92]
F9 FT KSC LC-39A[94] SpaceX DM-1 LEO SpaceX
Dragon V2 -miehistökapselin ensimmäinen miehittämätön koelento kansainväliselle avaruusasemalle.
F9 FT VAFB SLC4E[23] Iridium NEXT Flight 7[23] LEO Iridium Communications Inc.
F9 FT VAFB SLC4E[95] Iridium NEXT Flight 8[95] LEO Iridium Communications Inc.
2020 F9 FT KSC LC39A[94] SpaceX DM-2 LEO SpaceX
Dragon V2 -miehistökapselin ensimmäinen miehitetty koelento kansainväliselle avaruusasemalle.[94]
[96] F9 FT CC SLC40[23] Telstar 18V[96] GTO[96] Telesat[92]
F9 FT CC SLC40[23] Telstar 19V[96] GTO[96] Telesat[92]
[97] F9 FT GPS III[97] MEO USAF[97]
Ensimmäinen SpaceX:n laukaisema EELV-ohjelman hyötykuorma.[97]
[98] F9 FT GiSAT-1[98] GTO Global IP[98]
[99] F9 FT Es’hail 2 GTO Es’hailSat
[100] F9 FT VAFB SLC4E RCM 1/2/3[100] SSO CSA

PäivitettäväMuokkaa

Nro. Aika (UTC) Tyyppi Laukaisupaikka Hyötykuorma Rata Asiakas
Helmikuu 2019[101] F9 FT CC SLC40[101] GPS III-3[101] MEO USAF[101]
2019[102] F9 FT VAFB SLC4E SARah 1[102] SSO Bundeswehr
2019[102] F9 FT VAFB SLC4E SARah 2/3[102] SSO Bundeswehr
2020[103] Heavy[103] ViaSat-3[103] GTO ViaSat[103]
Huhtikuu 2021[104] F9 FT VAFB SLC4E[104] SWOT[104] LEO NASA[104]

TilastotiedotMuokkaa

Päivitetty: Falcon 9 lento 36 23. kesäkuuta 2017.


Laukaisut rakettiversioittain
1
2
3
4
5
6
7
8
9
2006
2008
2010
2012
2014
2016
  •   F1
  •   v1.0
  •   v1.1
  •   FT

Laukaisut laukaisupaikan mukaan
1
2
3
4
5
6
7
8
9
2006
2008
2010
2012
2014
2016

Laukaisut lopputuloksen mukaan
1
2
3
4
5
6
7
8
9
2006
2008
2010
2012
2014
2016
  •   epäonnistui
  •   osittain epäonnistui
  •   onnistui

Laskeutumiset lopputuloksen mukaan
1
2
3
4
5
6
7
8
9
2006
2008
2010
2012
2014
2016
  •   epäonnistunut, mereen
  •   epäonnistunut, ASDS
  •   epäonnistunut, maalle
  •   epäonnistunut, laskuvarjo
  •   onnistunut, mereen
  •   onnistunut, ASDS
  •   onnistunut, maalle
  •   ei yritetty

LähteetMuokkaa

  1. a b c d Malik, Tariq: SpaceX’s Inaugural Falcon 1 Rocket Lost Just After Launch space.com. 24.3.2006. Purch, Inc. Viitattu 13.4.2016. (englanniksi)
  2. Junod, Tom: Triumph of His Will esquire.com. 14.11.2012. Hearst Communications, Inc. Viitattu 24.3.2016. (englanniksi)
  3. a b c d Malik, Tariq: SpaceX’s Second Falcon 1 Rocket Fails to Reach Orbit space.com. 20.3.2007. Purch, Inc.. Viitattu 14.4.2016. (englanniksi)
  4. Demo Flight 2 Flight Review Update (PDF) spacex.com. 15.6.2007. Space Exploration Technologies Corp. Viitattu 24.3.2016. (englanniksi) (archive.org)
  5. a b c Clark, Stephen: Falcon 1 suffers another setback spaceflightnow.com. 3.8.2008. Spaceflight Now Inc. Viitattu 24.3.2016. (englanniksi)
  6. a b The Explorers Flight celestis.com. Space Services Inc. Viitattu 24.3.2016. (englanniksi)
  7. Clark, Stephen: Collision between rocket stages doomed Falcon 1 spaceflightnow.com. 6.8.2008. Spaceflight Now Inc. Viitattu 13.4.2016. (englanniksi)
  8. a b c d e Clark, Stephen: Sweet success at last for Falcon 1 rocket spaceflightnow.com. 28.9.2008. Spaceflight Now Inc. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
  9. a b c d Clark, Stephen: Commercial launch of SpaceX Falcon 1 rocket a success spaceflightnow.com. 14.7.2009. Spaceflight Now Inc. Viitattu 15.4.2016. (englanniksi)
  10. Clark, Stephen: Mission Status Center spaceflightnow.com. Spaceflight Now Inc. Viitattu 1.5.2016. (englanniksi)
  11. a b c d SpaceX Achieves Orbital Bullseye With Inaugural Flight of Falcon 9 Rocket spaceref.com. 7.6.2010. SpaceRef Interactive Inc. Viitattu 1.5.2016. (englanniksi)
  12. Clark, Stephen: SpaceX doubles down on inaugural Falcon 9 mission spaceflightnow.com. 24.9.2009. Spaceflight Now Inc. Viitattu 1.5.2016. (englanniksi)
  13. de Selding, Peter B.. "Orbcomm Craft Launched by Falcon 9 Falls out of Orbit", 2012-10-11. Luettu 2012-10-12. 
  14. Clark, Stephen: Mission Status Center spaceflightnow.com. Spaceflight Now Inc. Viitattu 14.8.2016. (englanniksi)
  15. a b c d e f Clark, Stephen: Q&A with SpaceX founder and chief designer Elon Musk spaceflightnow.com. 18.5.2012. Spaceflight Now Inc. Viitattu 9.5.2016. (englanniksi)
  16. Brinton, Turner: NRO Taps Boeing for Next Batch of Cubesats spacenews.com. 8.4.2010. SpaceNews Inc. Viitattu 14.8.2016. (englanniksi)
  17. Clark, Stephen: SpaceX on the verge of unleashing Dragon in the sky spaceflightnow.com. 7.12.2010. Spaceflight Now Inc. Viitattu 14.8.2016. (englanniksi)
  18. Falcon 9/Dragon Launch: Engine repair expected by tonight 19 May 2012. SpaceX. Viitattu 20 May 2012.
  19. SpaceX Station Cargo Mission Planned 20.7.2011. Aviation Week. Viitattu 21.7.2011.
  20. Clark, Stephen. "Dragon circling Earth after flawless predawn blastoff", 2012-05-22. Luettu 2012-05-22. Archived from the original on 2012-05-22. 
  21. SpaceX Dragon ship aborts launch BBC. Viitattu 19 May 2012.
  22. SpaceX, NASA Target Oct. 7 Launch For Resupply Mission To Space Station 20 September 2012. NASA. Viitattu 26 September 2012.
  23. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Launch Manifest spacex.com. Space Exploration Technologies Corp. Viitattu 3.5.2017. (englanniksi)
  24. Space News (2012-05-25). "Orbcomm Eagerly Awaits Launch of New Satellite on Next Falcon 9". Press release. http://www.spacenews.com/satellite_telecom/120525-spacex-success-welcome-orbcomm.html. Retrieved 2012-05-28. 
  25. a b de Selding, Peter B.. "Orbcomm Craft Launched by Falcon 9 Falls out of Orbit", 2012-10-11. Luettu 2012-10-12. 
  26. The satellite’s owner, Orbcomm, said it had achieved some useful test results before the satellite fell out of orbit and burned up in the atmosphere, so it was not a total failure.
  27. Orbcomm craft falls to Earth, company claims total loss
  28. Dragon Mission Report Spaceflight Now. Viitattu 15 November 2012.
  29. a b "Falcon 9 Overview", SpaceX, 2012-05-27. Luettu 2012-05-28. 
  30. a b c Messier, Doug. "Falcon 9 Launches Payloads into Orbit From Vandenberg", 2013-09-29. Luettu 2013-09-30. 
  31. SpaceX webcast - Rescheduled after countdown held at -3:40 min 25 November 2013. SpaceX Inc.. Viitattu 25 November 2013.
  32. a b SpaceX and SES Announce SATELLITE Launch Agreement 14.3.2011. RLV and Space Transport News. ”the first geostationary satellite launch using SpaceX’s Falcon 9 rocket. The firm launch agreement with SpaceX also includes an option for a second SES launch. ... The SES-8 satellite is scheduled to launch in the first quarter of 2013 from SpaceX’s Launch Complex 40 at the Air Force Station at Cape Canaveral, Florida.” Viitattu 14.3.2011.
  33. Morring, Frank, Jr.. "Satellite Operators Boost Launch Competition", 2011-03-23. Luettu 2011-03-24. “'The decision by SES to launch a medium-size geostationary communications satellite on a Space Exploration Technologies Inc. (SpaceX) Falcon 9 rocket marks another effort by satellite operators to add to their bottom lines by taking a tight-fisted approach to the prices they pay for launch services. ... 'SES-8 is scheduled to launch in the first quarter of 2013 to the orbital slot at 95 deg. East Long., where it will be co-located with the NSS-6 satellite to support growing demand for direct-to-home broadcast TV delivery in South Asia and Southeast Asia, as well as customers in the Middle East, Afghanistan, Australia, Papua New Guinea and Korea. 
  34. SpaceflightNow Mission Status Center SpaceflightNow. Viitattu 3 December 2013.
  35. William Graham: SpaceX Falcon 9 v1.1 launches Thaicom-6 at first attempt January 5, 2014. NASASpaceFlight.com.
  36. de Selding, Peter B.. "SpaceX Delivers Thaicom-6 Satellite to Orbit", Space News, 6 January 2014. Luettu 7 January 2014. 
  37. Launch Schedule NASA. Viitattu 6 February 2014.
  38. Belfiore, Michael. "SpaceX Brings a Booster Safely Back to Earth", April 22, 2014. Luettu April 28, 2014. 
  39. Norris, Guy. "SpaceX Plans For Multiple Reusable Booster Tests", April 28, 2014. Luettu April 28, 2014. “The April 17 F9R Dev 1 flight, which lasted under 1 min., was the first vertical landing test of a production-representative recoverable Falcon 9 v1.1 first stage, while the April 18 cargo flight to the ISS was the first opportunity for SpaceX to evaluate the design of foldable landing legs and upgraded thrusters that control the stage during its initial descent. 
  40. FALCON 9 LAUNCHES ORBCOMM OG2 SATELLITES TO ORBIT SpaceX. Viitattu 6 August 2014.
  41. SPACEX SOFT LANDS FALCON 9 ROCKET FIRST STAGE 22 July 2012. SpaceX. Viitattu 22 July 2014.
  42. AsiaSat 8 Onnistuifully Lifts Off AsiaSat. Viitattu 6 August 2014.
  43. "Dazzling SpaceX Nighttime Launch Sends AsiaSat 6 Satellite Into Orbit", SPACE.com, 2014-09-07. Luettu 2014-09-07. 
  44. Update on AsiaSat 6 Mission SpaceX. Viitattu 27 August 2014.
  45. NASA Opens Media Accreditation for Next SpaceX Station Resupply Mission 15 August 2014. NASA. Viitattu 15 August 2014.
  46. NASA Cargo Launches to Space Station aboard SpaceX Resupply Mission NASA. Viitattu 21 September 2014.
  47. "Next SpaceX Launch Attempt Saturday, Jan. 10", NASA, January 7, 2015. Luettu 2015-01-08. 
  48. Dragon Begins Cargo-laden Chase of Station NASA. Viitattu 10 January 2015.
  49. NOAA’s new deep space solar monitoring satellite launches noaanews.noaa.gov. 11.2.2015. NOAA. Viitattu 2.3.2015. (englanniksi)
  50. Breaking News | SpaceX books first two launches with U.S. military Spaceflight Now. Viitattu 18.11.2013.
  51. Falcon 9 launches two all-electric communications satellites spacex.com. 1.3.2015. Space Exploration Technologies Corp. Viitattu 2.3.2015.
  52. Svitak, Amy. "SpaceX Says Falcon 9 To Compete For EELV This Year", 2014-03-10. Luettu 2014-03-11. 
  53. http://www.forbes.com/sites/alexknapp/2013/06/22/spacex-to-launch-turkmenistan-satellite-originally-to-be-launched-by-china/
  54. Foust, Jeff: Falcon 9 Launches Orbcomm Satellites, First Stage Lands spacenews.com. 21.12.2015. SpaceNews Inc. Viitattu 5.3.2016. (englanniksi)
  55. a b c Graham, William: Final SpaceX Falcon 9 v1.1 successfully launches Jason-3 nasaspaceflight.com. 17.1.2016. NASASpaceflight. Viitattu 17.1.2016. (englanniksi)
  56. Jason-3 Mission (PDF) spacex.com. Space Exploration Technologies Corp. Viitattu 18.1.2016. (englanniksi)
  57. a b c d e Graham, William: SpaceX finally launches Falcon 9 with SES-9 nasaspaceflight.com. 4.3.2016. NASASpaceflight. Viitattu 24.3.2016. (englanniksi)
  58. SES Books SpaceX Falcon 9 for Hybrid Satellite’s Debut 10 April 2014. SpaceNews. Viitattu 6 August 2014.
  59. a b c d Graham, William: SpaceX return Dragon to space as Falcon 9 nails ASDS landing nasaspaceflight.com. 8.4.2016. NASASpaceflight. Viitattu 9.4.2016. (englanniksi)
  60. a b c d e Graham, William: Falcon 9 launches with JCSAT-14 – lands another stage nasaspaceflight.com. 5.5.2016. NASASpaceflight. Viitattu 8.5.2016. (englanniksi)
  61. Falcon 9 completes high-energy Satellite Delivery, First Stage aces Drone Ship Landing spaceflight101.com. 6.5.2016. Spaceflight101.com. Viitattu 8.5.2016. (englanniksi)
  62. a b c d e f g Clark, Stephen: SpaceX logs successful late afternoon launch for Thaicom spaceflightnow.com. 27.5.2016. Spaceflight Now Inc. Viitattu 28.5.2016. (englanniksi)
  63. Graham, William: SpaceX Falcon 9 launches Thaicom 8 and nails another ASDS landing nasaspaceflight.com. 26.5.2016. NASASpaceflight. Viitattu 28.5.2016. (englanniksi)
  64. a b c d e f g Graham, William: SpaceX conducts Falcon 9 dual satellite launch nasaspaceflight.com. 14.6.2016. NASASpaceflight. Viitattu 15.6.2016. (englanniksi)
  65. a b c d Graham, William: SpaceX Falcon 9 lofts CRS-9 Dragon launch and achieves LZ-1 landing nasaspaceflight.com. 17.7.2016. NASASpaceflight. Viitattu 18.7.2016. (englanniksi)
  66. a b c Clark, Stephen: Live coverage: Falcon 9 rocket launches Japanese satellite, then lands at sea spaceflightnow.com. 13.8.2016. Spaceflight Now Inc. Viitattu 14.8.2016. (englanniksi)
  67. SKY Perfect JSAT signed Launch Service Contract for JCSAT-16 satellite with SpaceX 10 September 2014. SpaceRef. Viitattu 18 September 2014.
  68. a b Gebhardt, Chris: Falcon 9 explodes during AMOS-6 static fire test nasaspaceflight.com. 1.9.2016. NASASpaceflight. Viitattu 2.9.2016. (englanniksi)
  69. Spacex and spacecom sign contract for falcon 9 geosynchronous transfer mission 27.1.2010. SpaceX. Viitattu 26.8.2010.
  70. a b c Clark, Stephen: SpaceX resumes flights with on-target launch for Iridium spaceflightnow.com. 14.1.2017. Spaceflight Now Inc. Viitattu 15.1.2017. (englanniksi)
  71. a b c d Clark, Stephen: Historic launch pad back in service with thundering blastoff by SpaceX spaceflightnow.com. 19.2.2017. Spaceflight Now Inc. Viitattu 21.2.2017. (englanniksi)
  72. a b c d Foust, Jeff: SpaceX launches EchoStar 23 spacenews.com. 16.3.2017. Washington: SpaceNews Inc. Viitattu 16.3.2017. (englanniksi)
  73. a b c Graham, William: SpaceX conducts historic Falcon 9 re-flight with SES-10 – Lands booster again nasaspaceflight.com. 30.3.2017. NASASpaceflight. Viitattu 31.3.2017. (englanniksi)
  74. Masunaga, Samantha: SpaceX signs first customer for launch of a reused rocket latimes.com. 30.8.2016. Los Angeles Times. Viitattu 30.8.2016. (englanniksi)
  75. a b c d e f Graham, William: SpaceX Falcon 9 launches first NRO mission with NROL-76 nasaspaceflight.com. 29.4.2017. NASASpaceflight. Viitattu 3.5.2017. (englanniksi)
  76. a b c Graham, William: SpaceX Falcon 9 in flawless Inmarsat-5 F4 launch nasaspaceflight.com. 15.5.2017. NASASpaceflight. Viitattu 23.5.2017. (englanniksi)
  77. Inmarsat Books Falcon Heavy for up to Three Launches 2 July 2014. SpaceNews. Viitattu 6 August 2014.
  78. a b c d e f Clark, Stephen: Reused Dragon cargo capsule launched on journey to space station spaceflightnow.com. 3.6.2017. Spaceflight Now Inc. Viitattu 15.6.2017. (englanniksi)
  79. de Selding, Peter B.: SpaceX wins 5 new space station cargo missions in NASA contract estimated at $700 million spacenews.com. 24.2.2016. SpaceNews Inc. Viitattu 27.2.2016. (englanniksi)
  80. a b c d Graham, William: SpaceX Falcon 9 success with second flight involving BulgariaSat-1 mission nasaspaceflight.com. 23.6.2017. NASASpaceflight. Viitattu 24.6.2017.
  81. SSL Selected To Provide Direct Broadcast Satellite To Bulgaria Sat 8 September 2014. Space Systems/Loral. Viitattu 9 September 2014.
  82. a b c d e f g h Launch Schedule spaceflightnow.com. Spaceflight Now Inc. Viitattu 23.5.2017. (englanniksi)
  83. a b de Selding, Peter B.: Spaceflight waits out SpaceX delays, expands rideshare business to larger satellites and GEO orbit spacenews.com. 24.3.2016. SpaceNews Inc. Viitattu 25.3.2016. (englanniksi)
  84. Historiallinen laukaisu aalto1.fi. 1.3.2016. Aalto-1. Viitattu 25.3.2016.
  85. Mäkinen, Jari: Aalto-1 laukaistaan avaruuteen syksyllä 2015 tiedetuubi.fi. 18.12.2014. Tiedetuubi. Viitattu 25.3.2016.
  86. Sorensen, Jodi; Blake, Curt: A Message from Spaceflight President Curt Blake on the FormaSat-5/SHERPA launch spaceflight.com. 2.3.2017. Spaceflight Industries, Inc. Viitattu 3.3.2017. (englanniksi)
  87. CEOS EO Handbook – Mission Summary - SAOCOM 1A database.eohandbook.com. CEOS. Viitattu 3.5.2017. (englanniksi)
  88. a b Spacex signs argentina's space agency for two falcon 9 launches 16.4.2009. SpaceX. Viitattu 26.8.2010.
  89. CEOS EO Handbook – Mission summary – SAOCOM 1B database.eohandbook.com. CEOS. Viitattu 29.4.2016. (englanniksi)
  90. a b Caleb, Henry: Hisdesat demanding refund as it dumps Dnepr for Falcon 9 spacenews.com. 13.3.2017. Washington: SpaceNews Inc. Viitattu 3.5.2017. (englanniksi)
  91. a b Indonesia’s PSN Switches to SSL after Boeing Unable To Pair Up All-electric Satellite 20 November 2014. SpaceNews. Viitattu 17 December 2014.
  92. a b c d e NASA Awards Launch Services Contract for Transiting Exoplanet Survey Satellite nasa.gov. 16.12.2014. NASA. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
  93. TESS — Transiting Exoplanet Survey Satellite tess.gsfc.nasa.gov. NASA. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
  94. a b c Foust, Jeff: SpaceX seeks to accelerate Falcon 9 production and launch rates this year spacenews.com. 4.2.2016. SpaceNews Inc. Viitattu 3.4.2016. (englanniksi)
  95. a b Magan, Veronica: Iridium Adds Eigth Launch with SpaceX, First Ridershare with NASA, GFZ satellitetoday.com. 31.1.2017. Access Intelligence, LLC. Viitattu 17.2.2017. (englanniksi)
  96. a b c d e Clark, Stephen: Telesat launch agreements awarded to SpaceX spaceflightnow.com. 26.2.2016. Spaceflight Now Inc. Viitattu 17.4.2016. (englanniksi)
  97. a b c d Gruss, Mike: SpaceX wins $82 million contract for 2018 Falcon 9 launch of GPS 3 satellite spacenews.com. 27.4.2016. SpaceNews Inc. Viitattu 28.4.2016. (englanniksi)
  98. a b c Global-IP Announces the Selection of SpaceX to Launch its 150 Gbps GiSAT-1 businesswire.com. 3.4.2017. George Town, Caymansaaret: Global-IP Cayman. Viitattu 4.4.2017. (englanniksi)
  99. Es’hailSat Brings Solutions for 4K UHD Transmission to CABSAT 2017 satnews.com. 22.3.2017. Satnews Publishers. Viitattu 23.3.2017. (englanniksi)
  100. a b SpaceX Announces Contract To Launch RCM Satellites 30 July 2013. SpaceNews. Viitattu 6 August 2014.
  101. a b c d Gruss, Mike: SpaceX Awarded Contract for GPS III-3 Launch Services losangeles.af.mil. 14.3.2017. Los Angeles Air Force Base, El Segundo, Kaliforina: Yhdysvaltain ilmavoimat. Viitattu 15.3.2017. (englanniksi)
  102. a b c d OHB Taps Astrium To Build a German Radar Satellite and Launch it on a SpaceX Falcon 9 23 September 2013. SpaceNews. Viitattu 6 August 2014.
  103. a b c d de Selding, Peter B.: ViaSat details $1.4-billion global Ka-band satellite broadband strategy to oust incumbent players spacenews.com. 10.2.2016. SpaceNews Inc. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
  104. a b c d Beutel, Allard: NASA Selects Launch Services for Global Surface Water Survey Mission (Contract release C16-029) nasa.gov. 22. marraskuuta 2016. NASA. Viitattu 17.2.2017. (englanniksi)
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of Falcon 9 and Falcon Heavy launches  –  2015-02-09
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of Falcon 1 launches