Avaa päävalikko

Luettelo 500 NHL-maalia tehneistä pelaajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo 500 NHL-maalia tehneistä pelaajista. Kauden 2018–2019 loppuun mennessä kaikkiaan 45 pelaajaa on tehnyt pohjoisamerikkalaisessa jääkiekkoliiga NHL:n runkosarjassa 500 maalia tai enemmän. Suomalaisista joukkoon ovat päässeet Jari Kurri ja Teemu Selänne.

500 maalin ylittäjät järjestyksessäMuokkaa

  Aktiivipelaaja NHL:ssä
Pelaaja Joukkue Peli n:o Pvm Maalin päästänyt
maalivahti
Maalit uralla
1.   Maurice Richard Montreal Canadiens 863 19. lokakuuta 1957 Glenn Hall 544
2.   Gordie Howe Detroit Red Wings 1045 14. maaliskuuta 1962 Gump Worsley 801
3.   Bobby Hull Chicago Blackhawks 861 21. helmikuuta 1970 Ed Giacomin 610
4.   Jean Béliveau Montreal Canadiens 1101 11. helmikuuta 1971 Gilles Gilbert 507
5.   Frank Mahovlich Montreal Canadiens 1105 21. maaliskuuta 1973 Dunc Wilson 533
6.   Phil Esposito Boston Bruins 803 22. joulukuuta 1974 Jim Rutherford 717
7.   Johnny Bucyk Boston Bruins 1370 30. lokakuuta 1975 Yves Bélanger 556
8.   Stan Mikita Chicago Blackhawks 1221 27. helmikuuta 1977 Cesare Maniago 541
9.   Marcel Dionne Los Angeles Kings 887 14. joulukuuta 1982 Al Jensen 731
10.   Guy Lafleur Montreal Canadiens 918 20. joulukuuta 1983 Glenn Resch 560
11.   Mike Bossy New York Islanders 647 2. tammikuuta 1986 (tyhjä maali) 573
12.   Gilbert Perreault Buffalo Sabres 1159 9. maaliskuuta 1986 Alain Chevrier 512
13.   Wayne Gretzky Edmonton Oilers 575 22. marraskuuta 1986 (tyhjä maali) 894
14.   Lanny McDonald Calgary Flames 1107 21. maaliskuuta 1989 Mark Fitzpatrick 500
15.   Bryan Trottier New York Islanders 1104 13. helmikuuta 1990 Rick Wamsley 524
16.   Mike Gartner New York Rangers 936 14. lokakuuta 1991 Mike Liut 708
17.   Michel Goulet Chicago Blackhawks 951 16. helmikuuta 1992 Jeff Reese 548
18.   Jari Kurri Los Angeles Kings 833 17. lokakuuta 1992 (tyhjä maali) 601
19.   Dino Ciccarelli Detroit Red Wings 946 8. tammikuuta 1994 Kelly Hrudey 608
20.   Mario Lemieux Pittsburgh Penguins 605 26. lokakuuta 1995 Tommy Söderström 690
21.   Mark Messier New York Rangers 1141 6. marraskuuta 1995 Rick Tabaracci 694
22.   Steve Yzerman Detroit Red Wings 906 17. tammikuuta 1996 Patrick Roy 692
23.   Dale Hawerchuck St. Louis Blues 1103 31. tammikuuta 1996 Félix Potvin 518
24.   Brett Hull St. Louis Blues 693 22. marraskuuta 1996 Stéphane Fiset 741
25.   Joe Mullen Pittsburgh Penguins 1052 14. maaliskuuta 1997 Patrick Roy 502
26.   Dave Andreychuk New Jersey Devils 1070 15. maaliskuuta 1997 Bill Ranford 640
27.   Luc Robitaille Los Angeles Kings 928 7. tammikuuta 1999 Dwayne Roloson 668
28.   Pat Verbeek Detroit Red Wings 1285 22. maaliskuuta 2000 Fred Brathwaite 522
29.   Ron Francis Carolina Hurricanes 1533 2. tammikuuta 2002 Byron Dafoe 549
30.   Brendan Shanahan Detroit Red Wings 1100 23. maaliskuuta 2002 Patrick Roy 656
31.   Joe Sakic Colorado Avalanche 1044 11. joulukuuta 2002 Dan Cloutier 625
32.   Joe Nieuwendyk New Jersey Devils 1094 17. tammikuuta 2003 Kevin Weekes 564
33.   Jaromír Jágr Washington Capitals 928 4. helmikuuta 2003 John Grahame 766
34.   Pierre Turgeon Colorado Avalanche 1229 8. marraskuuta 2005 Vesa Toskala 515
35.   Mats Sundin Vancouver Canucks 1162 14. lokakuuta 2006 Miikka Kiprusoff 564
36.   Teemu Selänne Anaheim Ducks 982 22. marraskuuta 2006 José Théodore 684
37.   Peter Bondra Chicago Blackhawks 1050 22. joulukuuta 2006 Jean-Sébastien Aubin 503
38.   Mark Recchi Pittsburgh Penguins 1303 26. tammikuuta 2007 Marty Turco 577
39.   Mike Modano Dallas Stars 1225 13. maaliskuuta 2007 Antero Niittymäki 561
40.   Jeremy Roenick San Jose Sharks 1267 10. marraskuuta 2007 Alex Auld 513
41.   Keith Tkachuk St. Louis Blues 1055 6. huhtikuuta 2008 (tyhjä maali) 538
42.   Jarome Iginla Calgary Flames 1149 7. tammikuuta 2012 Niklas Bäckström 625
43.   Aleksandr Ovetškin Washington Capitals 801 10. tammikuuta 2016 Andrew Hammond 658
44.   Marián Hossa Chicago Blackhawks 1240 18. lokakuuta 2016 Michal Neuvirth 525
45.   Patrick Marleau San Jose Sharks 1463 2. helmikuuta 2017 Ryan Miller 551

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa