Louis C.K.

yhdysvaltalainen stand up -koomikko ja näyttelijä

Louis C.K. (oikealta nimeltään Louis Székely, s. 12. syyskuuta 1967 Washington) on yhdysvaltalainen stand up -koomikko, käsikirjoittaja, elokuvaohjaaja, näyttelijä ja tuottaja.[1]

Louis C.K.
Louis C.K. vuonna 2012.
Louis C.K. vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Louis Szekely
Syntynyt12. syyskuuta 1967 (ikä 53)
Washington, DC, Yhdysvallat
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Elämä ja uraMuokkaa

Louis C.K. on isänsä puolelta meksikolais-unkarilainen ja äitinsä puolelta irlantilainen. Hän syntyi Washingtonissa 12. syyskuuta 1967 ja asui Méxicossa seitsenvuotiaaksi asti, kunnes hänen perheensä muutti takaisin Yhdysvaltoihin, Massachusettsiin. Hänellä on yhä Meksikon kansalaisuus. Louis kasvoi yksinhuoltajaäitinsä ja kolmen sisaruksensa kanssa.[1]

Louis C.K. muutti New Yorkiin vuonna 1989 ja aloitti stand up -koomikon uran. Hän työskenteli 1990-luvun alussa käsikirjoittajana Caroline’s Comedy Hourissa, Late Night with Conan O’Brienissa, ja myöhemmin The Dana Carvey Show'ssa ja The Chris Rock Show'ssa. Vuonna 2001 Louis C.K. ohjasi elokuvan Pootie Tang – supersankari. Vuonna 2006 hän loi HBO-kanavalle sarjan Lucky Louie, jota esitettiin yhden kauden ajan. Pian sen jälkeen hän julkaisi sarjan suosittuja komediaesitystallenteitaan oman verkkosivustonsa kautta. Vuonna 2010 hän loi FX-kanavalle sarjan Louie, jota hän käsikirjoittaa ja ohjaa itse.[1]

Louis C.K. voitti Emmy-palkinnon komediakäsikirjoittamisesta vuonna 2012. Louisin komiikka perustuu usein hänen omaan elämäänsä ikääntyvänä sinkkuisänä. Hänellä on kaksi lasta vuonna 2008 päättyneestä avioliitostaan.[2]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Nimike
1993–1994 Late Night with Conan O’Brien
1996 The Dana Carvey Show
HBO Comedy Half-Hour
1996–1997 Dr. Katz, Professional Therapist
1997 The Chris Rock Show
2001 Comedy Central Presents
2002 Home Movies
2005 One Night Stand
2006–2007 Lucky Louie
2007 Shameless
2008 Diminished Capacity
Welcome Home, Roscoe Jenkins
Role Models
Chewed Up
2009 Valehtelemisen sietämätön keveys
Puisto-osasto
2010– Louie
2011 Hilarious
2013 Blue Jasmine
American Hustle

LähteetMuokkaa

  1. a b c Louis C.K. biography Biography.com. Viitattu 14.12.2013.
  2. Louis C.K. biography Biography.com. Viitattu 14.12.2013.

Aiheesta muuallaMuokkaa