Lawrence Makoare (s. 20. maaliskuuta 1968 Bastion Point, Auckland) on uusiseelantilainen maorinäyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten Peter Jacksonin Sormuksen ritarit -elokuvasta, jossa hän näyttelee uruk-hain päällikköä Lurtzia.[1] Lisäksi hän näyttelee Kuninkaan paluu -elokuvassa Angmarin Noitakuningasta ja Gothmogia, örkkien komentajaa Pelennorin kenttien taistelussa. Makoarella oli myös pieni sivurooli elokuvassa Kuolema saa odottaa (2002).[2]

Lawrence Makoare
Makoare Wellingtonin Embassy-teatterin edustalla vuonna 2003.
Makoare Wellingtonin Embassy-teatterin edustalla vuonna 2003.
Henkilötiedot
Syntynyt20. maaliskuuta 1968 (ikä 56)
Bastion Point, Auckland, Uusi-Seelanti
Näyttelijä
Merkittävät roolit Lurtz (Sormuksen ritarit)
Aiheesta muualla
www.lawrencemakoare.com
IMDb

Filmografia

muokkaa
Ilmestymisvuosi Nimi Rooli
1994 Rapa Nui Atta
1999 Greenstone (televisiosarja) Rameka
1999 Soturin varjo – Kerran sotureita 2 Grunt
2000 The Feathers of Peace Pemako
2000 The Price of Milk Nephew
2001 Crooked Earth Kahu Bastion
2001 Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit Lurtz
2002 The Māori Merchant of Venice Pirihina o Morako
2002 Kuolema saa odottaa Mr. Kil
2003 Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu Angmarin Noitakuningas/Gothmog
2007 The Ferryman Snake
2013 Hobitti – Smaugin autioittama maa Bolg

Lähteet

muokkaa
  1. Lawrence Makoare Profile. NZ On Screen. Viitattu 9.7.2024. (englanniksi)
  2. DIE ANOTHER DAY Films. MUBI. Viitattu 9.7.2024. (englanniksi)

Aiheesta muualla

muokkaa
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.