Kriti Sanon

intialainen näyttelijä

Kriti Sanon (hindiksi कृति सैनॉन, Kṛti Sainŏn; s. 27. heinäkuuta 1990 New Delhi)[1] on intialainen näyttelijä, joka työskentelee pääasiassa hindinkielisessä elokuvateollisuudessa.

Kriti Sanon
Kriti Sanon vuonna 2019.
Kriti Sanon vuonna 2019.
Henkilötiedot
Syntynyt27. heinäkuuta 1990 (ikä 32)
New Delhi, Intia
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2014–
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Valmistuttuaan Jaypee Institute of Information Technologysta punjabitaustainen Sanon työskenteli lyhyesti mallina.[2] Hänen ensimmäinen elokuvansa oli telugunkielinen psykologinen trilleri 1: Nenokkadine (2014). Seuraava elokuva oli hindinkielinen toimintakomedia Heropanti (2014), josta hän voitti parhaan naistulokkaan Filmfare Awards -palkinnon.

Myöhemmin Sanon on näytellyt elokuvissa kuten menestynyt toimintakomedia Dilwale (2015), romanttiset komediat Bareilly Ki Barfi (2017) ja Luka Chuppi (2019) sekä komedia Housefull 4 (2019). Hän voitti parhaan naispääosan Filmfare Awards -palkinnon sijaissynnyttäjän roolista draamakomediassa Mimi (2021).

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Muuta
2014 1: Nenokkadine Sameera Telugunkielinen elokuva
Heropanti Dimple ”Dimpy” Chaudhary
2015 Dohchay Meera Telugunkielinen elokuva
Dilwale Ishita Malik
2017 Raabta Saira Singh/Saiba
Bareilly Ki Barfi Bitti Mishra
2018 Stree Erikoisesiintyminen laulussa ”Aao Kabhi Haveli Pe”
2019 Luka Chuppi Rashmi Trivedi
Kalank Erikoisesiintyminen laulussa ”Aira Gaira”
Arjun Patiala Ritu Randhawa
Housefull 4 Rajkumari Madhu/Kriti
Panipat Parvati Bai
Pati Patni Aur Woh Neha Khanna
2020 Angrezi Medium Erikoisesiintyminen laulussa ”Kudi Nu Nachne De”
2021 Mimi Mimi Rathore
Hum Do Hamare Do Aanya Mehra
2022 Bachchhan Paandey Myra Devekar
Heropanti 2 Erikoisesiintyminen laulussa ”Whistle Baja 2.0”
Bhediya
Ganapath
2023 Adipurush Telugun- ja hindinkielinen elokuva
Shehzada

MusiikkivideotMuokkaa

Vuosi Kappale Artisti
2015 ”Chal Wahan Jaate Hain” Arijit Singh
2017 ”Paas Aao” Prakriti Kakar, Armaan Malik
2020 ”Muskurayega India” Vishal Mishra

Palkinnot ja ehdokkuudetMuokkaa

Vuosi Palkinto Kategoria Elokuva Tulos
2015 South Indian International Movie Awards Paras naistulokas (telugu) 1: Nenokkadine Ehdokkuus
Stardust Awards Huomisen naissupertähti Heropanti Ehdokkuus
BIG Star Entertainment Awards Viihdyttävin naisnäyttelijä Voitto
Screen Awards Paras naistulokas Ehdokkuus
Filmfare Awards Paras naistulokas Voitto
International Indian Film Academy Awards Vuoden naistähtidebyytti Voitto
2018 Screen Awards Ei mitään salattavaa -palkinto[3] Voitto
Paras naisnäyttelijä (yleisöpalkinto) Bareilly Ki Barfi Ehdokkuus
Zee Cine Awards Paras naisnäyttelijä Ehdokkuus
International Indian Film Academy Awards Tyyli-ikoni Voitto
2019 Screen Awards Star Plus Baat Nayi Award Luka Chuppi Voitto
2020 Zee Cine Awards Paras naisnäyttelijä Ehdokkuus
2022 Filmfare Awards Paras naispääosa Mimi Voitto

LähteetMuokkaa

  1. Nihalani, Akash: Kriti Sanon celebrates her 29th birthday Filmfare. 27.7.2019. Viitattu 5.12.2019. (englanniksi)
  2. Mukherjee, Shreya: Kriti Sanon reveals that Punjabi music has always been a ’party starter’ in her family Hindustan Times. 16.3.2018. Viitattu 15.1.2021. (englanniksi)
  3. Basu, Nilanjana: Shahid Kapoor, Kriti Sanon Receive ’Nothing To Hide’ Award. Twitter Goes ROFL NDTV. 3.1.2018. Viitattu 15.1.2021. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Kriti Sanon.