Avaa päävalikko

Jesús Bonilla

espanjalainen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja

Jesús Bonilla (s. 1. syyskuuta 1955 Madrid, Espanja) on espanjalainen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

Jesús Bonilla
Jesus bonilla.jpeg
Henkilötiedot
Syntynyt 1. syyskuuta 1955 (ikä 64)
Espanja Madrid, Espanja
Näyttelijä
Merkittävät roolit Santiago Serrano
(Serranon perhe)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Bonilla valmistui nuoruudessaan näyttelijäksi Madridin teatterikorkeakoulusta. Hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, joissa hänellä on usein ollut komediallisia rooleja. Hän on ollut kaksi kertaa ehdolla Espanjan näyttelijöiden liiton myöntämän "Paras miessivuosa televisiosarjassa" -palkinnon saajaksi. Suomessa Bonilla tunnetaan Santiago Serranon roolistaan espanjalaisessa televisiosarjassa Serranon perhe (20032008).

Sisällysluettelo

FilmografiaMuokkaa

ElokuvatMuokkaa

  • Dos mejor que uno (1984)
  • Makinavaja (1990)
  • No me compliques la vida (1991)
  • Belle Époque – muutosten aika (1992)
  • Makinavaja, el último choriso (1992)
  • La reina anónima (1992)
  • Kika (1993)
  • Los peores años de nuestra vida (1993)
  • ¡¡Semos Peligrosos!! (1993)
  • Todos los hombres sois iguales (1994)
  • Así en el Cielo como en la Tierra (1994)
  • ¡Oh cielos! (1994)
  • Belmonte (1995)
  • La niña de tus sueños (1995)
  • Sólo se muere dos veces (1996)
  • La buena vida (1996)
  • Gracias por la propina (1997)
  • Carreteras secundarias (1997)
  • Mátame mucho (1997)
  • Unelmiesi tyttö (1998)
  • Muertos de risa (1999)
  • Pídele cuentas al rey (1999)
  • Pepe Guindo (1999)
  • Adiós con el corazón (1999)
  • Pleno al quince (1999)
  • La Comunidad (2000)
  • Usted puede ser un asesino (2000)
  • Obra Maestra (2000)
  • Misión en Marbella (2001)
  • El oro de Moscú (2002)
  • Lisístrata (2002)
  • El chocolate del loro (2004)
  • Mala uva (2004)
  • R2 y El Caso del cadáver sin cabeza (2005)
  • El mundo alrededor (2005)
  • La Daga de Rasputín (2007)

LyhytelokuvatMuokkaa

  • Pásala! (1994)
  • Robo en el cine Capitol (1996)

TelevisioMuokkaa

  • Platos Rotos (1985)
  • La mujer de tu vida: Mujer perdida (1988)
  • Bajarse al moro (1988),
  • El peor programa de la semana (1993)
  • ¡Ay, Señor, Señor! (1994)
  • Querido maestro (1996)
  • Pérezin soittokunta (La banda de Pérez, 1997)
  • Mediterráneo (1999)
  • Periodistas (2000)
  • 7 Vidas (2002)
  • Serranon perhe (Los Serrano, 2003–2008)
  • "Chiringuito de Pepe" (2014)

OhjaustyötMuokkaa

  • El oro de Moscú (2002)
  • La Daga de Rasputín (2007)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.