Jean Bitar

Jean Bitar (1948 Beirut, Libanon) on suomalainen, libanonilaistaustainen dokumenttielokuvan tekijä Vantaan Itä-Hakkilasta. Hän on käsikirjoittanut, ohjannut, kuvannut, äänittänyt, leikannut ja/tai tuottanut yli 30 dokumenttielokuvaa. Useita hänen dokumenteistaan on esitetty Yleisradion tv-lähetyksinä.

Jean Bitar
Elokuvaohjaaja Jean Bitar Tikkurilan rautatieasemalla Vantaalla elokuussa 2017.
Elokuvaohjaaja Jean Bitar Tikkurilan rautatieasemalla Vantaalla elokuussa 2017.
Henkilötiedot
Syntynyt1948
Beirut, Libanon
Ohjaaja
Palkinnot

Vantaan kulttuuripalkinto (2006)[1]

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Elokuvaohjaaja Jean Bitar Tikkurilan rautatieasemalla Vantaalla elokuussa 2017.

Bitarille myönnettiin Vantaan kulttuuripalkinto vuonna 2006.[1]

Monet hänen elokuvistaan käsittelevät Vantaata ja etenkin kaupungin itäisiä kaupunginosia ilmiöineen.[2]

FilmografiaMuokkaa

  • 1982 Naisen ratkaisu (televisioelokuva)
  • 1996 Manu ja Maru (dokumentti)
  • 1996 Freestyle (dokumentti)
  • 1996 Tero Sandin elämä (dokumentti)
  • 1998 Katrin ensimmäinen rakkaus (dokumentti)
  • 1999 Yökahvila Walkers (dokumentti)
  • 1999 Onnellinen mies (dokumentti)
  • 2001 Katrin perhe (dokumentti)
  • 2004 Minä ja Itä-Hakkila (dokumentti)
  • 2006 Säpinää Hakunilassa (dokumentti)
  • 2009 Toksovan kummit (dokumentti)
  • 2009 Taikavoima (dokumentti)
  • 2012 Jumalainen valo – Leonardo da Vilhu (dokumentti)
  • 2014 Sotungin kylähullut (dokumentti)
  • 2016 Perhosen kohtalo (dokumentti)

LähteetMuokkaa

  1. a b Vantaan kulttuuripalkinto Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 28.8.2017.
  2. Jean Bitar. Director / Actor / Writer imdb.com. Viitattu 28.8.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa