Jari Leppänen

suomalainen näyttelijä

Jari Leppänen (s. 14. syyskuuta 1957 Turku) on suomalainen näyttelijä. Hän on tehnyt pitkän teatteriuran ja lisäksi näytellyt TV-tuotannoissa.[1] Hänet tunnetaan muun muassa roolistaan Valde Lindgreninä draamasarjassa Lehmän vuosi.

Jari Leppänen
Henkilötiedot
Syntynyt14. syyskuuta 1957 (ikä 63)
Turku
Ammatti näyttelijä
Puoliso Tuija Salama-Leppänen
Näyttelijä
Merkittävät roolit Valde Lindgren
Lehmän vuosi
Aiheesta muualla
IMDb

TeatteriuraMuokkaa

Vuosina 1991–1992 Leppänen opiskeli Voionmaan opistossa.

Leppänen on näytellyt muun muassa Tampereen Teatterissa, Pyynikin kesäteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Lahden kaupunginteatterissa sekä Varkauden teatterissa. Vuodesta 2005 hän on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatteriin.[1]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Sarja Rooli
1992 Pari sanaa lemmestä koronkiskuri
1993 Metsolat rakennusmestari
1995 Sattuman nimi mielisairaanhoitaja
1996 Elämän suola Veijo Saras
2003 Hiljaista on Jouko Hinkkanen
2003 Vieraalla maalla
2006–2010 Lehmän vuosi Valde Lindgren
2011–2013 Pirunpelto autokauppias
2013 Sata lasissa Jolkkonen

YksityiselämäMuokkaa

Leppäsen puoliso on erityisopettaja Tuija Salama-Leppänen, ja parilla on vuosina 1992, 1994 ja 1997 syntyneet lapset.

Leppänen harrastaa joogaa.[1]

LähteetMuokkaa

  1. a b c Jari Leppänen Tampereen Työväen Teatteri. Viitattu 19.1.2021.