Janette Scott

Thora Janette Scott[1] (s. 14. joulukuuta 1938) on brittiläinen näyttelijä. Hänen äitinsä oli komediarooleistaan tunnettu Dame Thora Hird.

Janette Scott
Henkilötiedot
Koko nimi Thora Janette Scott
Syntynyt 14. joulukuuta 1938 (ikä 80)
Morecambe
Puoliso William Rademaekers
Sukulaiset

James Scott (isä),

Thora Hird (äiti)
Näyttelijä
Aktiivisena 1942–1967
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Scott aloitti uransa lapsena, mutta jatkoi sitä aikuisiälleen saakka. Jo 4-vuotiaana hän esiintyi elokuvassa Went the Day Well?. Hän esiintyi muun muassa elokuvassa Päivä jolloin maailma sokeutui (The Day of the Triffids, 1962).

Scott oli vuosia naimisissa Mel Tormén kanssa.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli Huomiot
1942 Went the Day Well? lapsi
1943 Lamp Still Burns, TheThe Lamp Still Burns
1944 Two Thousand Women Mrs. Burtshawin tytär
1944 Gay Intruders, TheThe Gay Intruders
1949 Conspirator Toby
1950 No Place for Jennifer Jennifer
1951 Galloping Major, TheThe Galloping Major Susan Hill
1951 No Highway in the Sky Elspeth Honey
1951 Magic Box, TheThe Magic Box Ethel Friese-Greene
1953 Background Jess Lomax
1955 As Long as They're Happy Gwen Bentley
1956 Helen of Troy Cassandra
1956 Now and Forever Janette Grant
1957 Good Companions, TheThe Good Companions Susie Dean
1958 Happy Is the Bride Janet Royd
1959 Lady Is a Square, TheThe Lady Is a Square Joanna Baring
1959 Devil's Disciple, TheThe Devil's Disciple Judith Anderson
1960 School for Scoundrels April Smith
1961 His and Hers Fran Blake
1961 Double Bunk Peggy
1962 Two and Two Make Six Irene
1963 Päivä jona maailma sokeutui Karen Goodwin
1963 Paranoiac Eleanor Ashby
1963 Siege of the Saxons Katherine
1963 Old Dark House, TheThe Old Dark House Cecily Femm
1964 Contest Girl Shirley Freeman
1965 Crack in the World Dr. Maggie Sorenson
1967 Bikini Paradise Rachel
Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli Huomiot
1954 Dashing White Sergeant, TheThe Dashing White Sergeant Fione Cuningham TV-elokuva
1957 Sunday Night Theatre Judy Jakso "The Girl at the Next Table"
1958 Armchair Theatre Maeve McHugh Jakso "A Man's Woman"
1960 BBC Sunday-Night Play Kitty Tape Jakso "20th Century Theatre: The Queen Came By"
1965 Burke's Law Jennifer Robbins Jakso "Password to Death"
1997 Vielä virtaa Cameo Jakso "There Goes the Groom"

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Robert Michael “Bobb” Cotter: The Women of Hammer Horror: A Biographical Dictionary and Filmography. McFarland, 2014-01-10. ISBN 9781476602011. Teoksen verkkoversio (viitattu 30.4.2019). en

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.