Avaa päävalikko
Jacques Doillon

Jacques Doillon [ʒak dwajɔ̃] (s. 1944) on ranskalainen elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja, jonka tuotannon pääosa sijoittuu 1970-, 1980- ja 1990-luvuille. Vuonna 2017 valmistui Rodin, Doillonin elämäkertaelokuva sata vuotta aiemmin syntyneestä kuvanveistäjä Auguste Rodinistä, joka nähtiin Suomenkin teattereissa. Muita Doillonin Suomessa nähtyjä elokuvia ovat nuorisokuvaukset Pikku rikollinen (1990) ja Nuori Werther (1992).[1][2]

Valikoitu filmografiaMuokkaa

  • 1975: Un sac de billes
  • 1978: La Drôlesse
  • 1984: La Pirate
  • 1985: La Vie de famille
  • 1986: La Puritaine
  • 1987: Rakastunut nainen (L’Amoureuse)
  • 1987: Comédie!
  • 1990: Pikku rikollinen (Le Petit criminel)
  • 1992: Nuori Werther (Le jeune Werther)
  • 1996: Ponette
  • 1999: Petits frères
  • 2017: Rodin

YksityiselämäMuokkaa

Näyttelijä Lou Doillon on Jacques Doillonin ja Jane Birkinin tytär.[3]

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa