Iida-Maria Heinonen

suomalainen näyttelijä

Iida-Maria Heinonen (s. 29. toukokuuta 1987 Helsinki[1]) on suomalainen näyttelijä. Hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2013.[2] Hän on tullut tunnetuksi muun muassa naispääroolistaan elokuvassa Juice sekä televisiosarjoista Downshiftaajat, Presidentti ja Pohjolan laki. Vuodesta 2020 hän on näytellyt Sonja Salmea televisiosarjassa Syke.

Iida-Maria Heinonen
Henkilötiedot
Syntynyt29. toukokuuta 1987 (ikä 36)
Helsinki
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2012–
Merkittävät roolit Juice
Syke
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Filmografia muokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2012 Kulman pojat Amalia
2018 Hölmö nuori sydän kätilö
Juice Marja
2020 Seurapeli Natali
2021 Syke-elokuva: Hätätila Sonja Salmi

Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
2005 Laura kaupungissa Anni
2012 Kimmo lapsettomuusklinikan hoitaja
2014 vastaanottovirkailija
2015 Luojan kiitos! useita rooleja
Roba Mira
Syke Marika Kinnunen
2015–2017 Downshiftaajat Jenni Asikainen
2017 Presidentti Iines
2018– Sipoon herttua Emma Nurmi
2018 Karppi Jenni Rastas
Sunnuntailounas Matildan opettaja
2019 Modernit miehet Aino
Roba Laura
Hillo valkovuotomiehen tyttöystävä
2020– Syke Sonja Salmi
2020– Pohjolan laki Eeva Benson
2023 Pohjoisen tähti Suvi Kuusela
Kaikki anteeksi Vilma

Lähteet muokkaa

  1. Iida-Maria Heinonen CV nayttelijaliitto.fi. Näyttelijäliitto. Viitattu 29.12.2018. [vanhentunut linkki]
  2. Jokinen, Juha Veli: Tässä tulevat Juice-elokuvan tähdet - vaimoa näyttelee Ida-Maria Heinonen: ”Juice valloitti kokonaisvaltaisella karismalla” Iltalehti. 9.6.2018. Viitattu 29.12.2018.

Aiheesta muualla muokkaa