Avaa päävalikko

Hellhammer (yhtye)

sveitsiläinen yhtye

Hellhammer oli sveitsiläinen black metal -yhtye, joka perustettiin vuonna 1982 (tällöin nimenä oli vielä Hammerhead). Yhtye kuuluu tärkeimpiin black metalin edelläkävijöihin. Yhtye julkaisi ensimmäisen EP:nsä, Apocalyptic Raidsin, vuonna 1984 ja hajosi samana vuonna. Syynä hajoamiseen oli lähinnä se, että mediassa kaikki Hellhammerin julkaisut saivat todella huonoja arvioita ja koko yhtyettä väitettiin muun muassa amatöörimäiseksi.[1] Heti hajoamisvuonna Tom G. Warrior (laulaja-kitaristi) ja Martin Eric Ain (basisti) perustivat yhtyeen Celtic Frost, joka on myös tärkeimpiä black metalin edelläkävijöitä.

Hellhammer logo.png
Tiedot
Toiminnassa 19821984
Tyylilaji black metal
death metal
thrash metal
speed metal
Kotipaikka Sveitsi, Zürich
Laulukieli englanti
Jäsenet

"Satanic Slaughter", laulu, kitara
"Slayed Necros", basso
"Denial Fiend", rummut

Levy-yhtiö

Noise Records

KokoonpanoMuokkaa

DiskografiaMuokkaa

DemotMuokkaa

  • Rehearsal '82  (1982)
  • Death Fiend  (1983)
  • Triumph of Death  (1983)
  • Satanic Rites  (1983)

EP:tMuokkaa

  • Apocalyptic Raids  (1984)
  • Apocalyptic Raids 1990 A.D. (Apocalyptic Raidsin uusiojulkaisu bonus-kappaleilla  (1990)

KokoelmatMuokkaa

SplititMuokkaa

  • Death Metal  (1984)

LähteetMuokkaa

  1. Inferno-lehden numero #38 (2006)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.