Avaa päävalikko

Harold Perrineau Jr.

yhdysvaltalainen näyttelijä
(Ohjattu sivulta Harold Perrineau)

Harold Perrineau Jr. (s. 7. elokuuta 1963 Brooklyn, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on tunnettu rooleistaan Michael Dawsonina televisiosarjassa Lost, Linkinä Matrix-elokuvissa ja peleissä, Augustus Hillinä amerikkalaisessa televisiosarjassa Kylmä rinki (hänen hahmonsa on myös sarjan kertoja) sekä Mercutiona Baz Luhrmannin elokuvassa Romeo + Juliet.

Harold Perrineau Jr.
Harold Perrineau Jr. vuonna 2007.
Harold Perrineau Jr. vuonna 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt 7. elokuuta 1963 (ikä 56)
Yhdysvaltain lippu Brooklyn, New York
Ammatti näyttelijä
Puoliso Brittany Perrineau (2002–)
Näyttelijä
Merkittävät roolit Augustus Hill televisiosarjassa Kylmä rinki
Michael Dawson televisiosarjassa Lost
Aiheesta muualla
www.haroldperrineau.com
IMDb
Elonet

Sisällysluettelo

BiografiaMuokkaa

YksityiselämäMuokkaa

Harold syntyi Brooklynissä, New Yorkissa Harold Williamsin pojaksi. Hänen vanhempansa muuttivat Haroldin nimen Williamsiksi tämän ollessa seitsemänvuotias. Myöhemmin Harold muutti nimensä takasin alkuperäiseksi huomattuaan, että oli jo näyttelijä nimeltä Harold Williams. Hänen ranskalainen sukunimensä on hänen äitinsä tyttönimi. Harold opiskeli Shenandoah-yliopistossa musiikkia ja teatteria, muttei kuitenkaan valmistunut koskaan. Harold on opiskellut myös Alvin Aileyn tanssikoulussa. Haroldilla ja hänen vaimollaan Brittanyllä on tytär Aurora Robinson Perrineau (s. 1995). Heidän toinen tyttärensä Wynter Aria syntyi 7. toukokuuta 2008.

Näyttelijän uraMuokkaa

Vuonna 1989 Harold valittiin näyttelemään alkuperäistä Tyrone Jacksonia maailman ensimmäiseen näytelmä versioon vuoden 1980 hittielokuvasta Fame (joka tunnetaan nykyisin nimellä Fame: The Musical), joka esitettiin Walnut Street Theatressa.

Harold otti vastaan Linkin roolin Matrix-elokuvissa, sen jälkeen kuin alkuperäinen operaattori, Tank kirjoitettiin ulos sarjasta Marcus Chongin potkujen jälkeen. Haroldin näyttelijäystävä Adewale Akinnuoye-Agbaje näytteli Haroldin kanssa HBO:n sarjassa Kylmä rinki.

Harold näytteli Michael Dawsonia Lostissa. Hänet kirjoitettiin väliaikaisesti ulos sarjasta kun hänen hahmonsa jätti saaren poikansa kanssa toisen kauden lopussa, eikä ilmestynyt koko kolmantena kautena; hänen paluunsa neljännelle kaudelle julkaistiin heinäkuussa 2007. Hahmo kuitenkin tapettiin neljännen kauden viimeisessä jaksossa. Lostista lähdön jälkeen uutisoitiin, että Harold valittiin näyttelemään tulossa olevaan ABC:n sarjan The Unusuals pilottijaksoon.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1990 New Yorkin kuningas varas metrossa
1994 Smoke Thomas ”Rashid” Cole
1996 Verta ja viiniä Henry
William Shakespearen Romeo + Julia Mercutio
1997 Reunalla Stephen
1998 Nainen sillalla Bobby Perez
1999 Bestman Julian Murch
2000 Woman on Top Monica Jones
2001 Prison Song Steven-setä
2002 On_Line Moe Curley
2003 Matrix Reloaded Link
Matrix Revolutions Link
2007 28 viikkoa myöhemmin Flynn
2008 Gardens of the Night Orlando
Ball Don’t Lie Jimmy
Your Name Here Rich
Felon luutnantti Jackson
2010 The Killing Jar Smith
Case 219 Franklyn Bonner
30 päivää kaamosta 2: Dark Days Todd
2011 Seeking Justice Jimmy
2012 Transit Losada
Sunset Stories Harold
Zero Dark Thirty Jack
2013 Snitch John Steele
Go for Sisters Wiley
Sexy Evil Genius Marvin Coolidge
The Best Man Holiday Julian Murch
Inferno: A Linda Lovelace Story Sammy Davis Jr.
2016 The Best Man Wedding Murch
Without Ward Voraz Esquire
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
1986–1987 Fame Dancer 18 jaksoa
1989 The Cosby Show Scott ”The Dead End Kids Meet Dr. Lotus”
1990 CBS Schoolbreak Special Curtis ”Flour Babies”
1991 The Days and Nights of Molly Dodd Singer ”Here’s a Neat Way to Tie Up the Loose Ends”
1991–1993 Kauas pois Robert Evans 8 jaksoa
1990–1993 Kova laki Jordan Hill / Kenny Rinker 2 jaksoa
1994 The Cosby Mysteries Junior Vansen ”Camouflage”
1995 New York News Benny ”Broadway Joe”
1997 Teho-osasto Isaac Price ”Freak Show”
Living Single Walter Jackson ”Forgive Us Our Trespasses”
1997–2003 Kylmä rinki Augustus Hill 55 jaksoa
2003 Hämähäkkimies Louis Wyler / Turbo Jet ”Heroes and Villains”
Dead Like Me Aroun Levert ”Rest In Piece”
2004–2010 Lost Michael Dawson 62 jaksoa
2007 C.S.I. Rhodes ”Go to Hell”
2009 The Unusuals Leo Banks 10 jaksoa
2010 CSI: New York Teggie Tifford ”Redemption”
2012 Blade Blade / Eric Brooks 12 jaksoa
Finias ja Ferb useita äänirooleja ”Where’s Perry? (Part Two)”
Georgia Michael 3 jaksoa
Sons of Anarchy Damon Pope 8 jaksoa
2012–2013 Wedding Band Stevie 10 jaksoa
2013 Kova laki: Erikoisyksikkö Brian Traymor ”Secrets Exhumed”
2014 Growing Up Fisher Fred ”Pilot”
Z Nation Hammond ”Puppies and Kittens”
2014–2015 Constantine Manny 12 jaksoa
Ääninäyttely videopeleissä
Vuosi Nimi Rooli
2003 Enter the Matrix Link
2005 The Matrix Online