Avaa päävalikko

Graveworm on italialais-saksalainen melodista black metalia soittava yhtye.[1] Yhtye ottaa vaikutteita myös goottimetallista, doom metalista ja uusimmilla albumeilla myös death metalista. Graveworm perustettiin vuonna 1997.

Graveworm
Graveworm Rock the Lakessa vuonna 2007.
Graveworm Rock the Lakessa vuonna 2007.
Tiedot
Toiminnassa 1997–
Tyylilaji melodinen black metal
sinfoninen black metal
dark metal
Kotipaikka Italia, Saksa
Laulukieli englanti
Jäsenet

Stefanio Fiori, laulu
Eric Righi, kitara
Sabine Mair, koskettimet
Thomas Orgler, kitara
Martin Innerbichler, rummut
Harry Klenk, bassokitara

Entiset jäsenet

Lukas Flarer, kitara (20032005)
Stefan Unterpertinger, kitara (19972003)
Didi Schraffel, bassokitara (19972001)
Eric Treffel, kitara (2001)

Levy-yhtiö

Serenades Records, 1997-2002
Nuclear Blast2002

Aiheesta muualla
graveworm.de

Graveworm teki levytyssopimuksen Serenades Recordsin kanssa vuonna 1997. Samana vuonna yhtye teki kiertueen Crematoryn, Therionin ja Lake of Tearsin kanssa. Kiertueen jälkeen Graveworm julkaisi ensimmäisen albuminsa, When Daylight's Gone. Vuonna 1998 yhtyeeltä ilmestyi EP Underneath the Crescent Moon, jossa taustalla lauloi Sarah Jezebel Deva.

Yhtye julkaisi toisen täysimittaisen albuminsa, As the Angels Reach the Beautyn vuonna 1999. Sen jälkeen se teki kiertueen Agathodaimonin kanssa. Vuonna 2002 Graveworm vaihtoi levy-yhtiötään tekemällä levytyssopimuksen Nuclear Blastin kanssa.

Yhtyeen tuorein albumi on vuoden 2011 lokakuussa julkaistu Fragments of Death.

DiskografiaMuokkaa

StudioalbumitMuokkaa

  • When Daylight's Gone (1997, Serenades Records)
  • As The Angels Reach The Beauty (1999, Last Episode)
  • Scourge of Malice (2001, Last Episode)
  • Engraved In Black (2003, Nuclear Blast)
  • (N)utopia (2005, Nuclear Blast)
  • Collateral defect (2007, Nuclear Blast)
  • Diabolical Figures (2009, Nuclear Blast)
  • Fragments of Death (2011, Nuclear Blast)

JäsenetMuokkaa

EntisetMuokkaa

  • Lukas Flarer, kitara (2003–2005)
  • Stefan Unterpertinger, kitara (1997–2003)
  • Didi Schraffel, bassokitara (1997–2001)
  • Eric Treffel, kitara (2001)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Graveworm.


Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.