Gemma Chan

Gemma Chan (s. 29. marraskuuta 1982 Lontoo)[1] on englantilainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa Mia Bennettin roolista televisiosarjassa Doctor Who (2009), Charlotten roolista sarjan Puhelintytön päiväkirja neljännellä tuotantokaudella (2011) sekä Ruthin roolista televisiosarjassa Fresh Meat (2011).

Gemma Chan
Gemma Chan vuonna 2018
Gemma Chan vuonna 2018
Henkilötiedot
Syntynyt29. marraskuuta 1982 (ikä 38)
Lontoo, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2006–
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

Valikoitu filmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2006 When Evil Calls Molly Nelson
2009 Exam kiinalainen nainen
2010 Pimp Bo
Shanghai Shin Shin
Submarine Kim-Lin
2013 The Double tuomari
2014 Jack Ryan: Shadow Recruit Amy Chang
London Fields Patronella
2015 Belles familles Chen-Lin
2016 Ihmeotukset ja niiden olinpaikat Madam Ya Zhou
2017 Transformers: Viimeinen ritari Quintessa
Stratton Aggy
2018 Crazy Rich Asians Astrid Leong-To
London Fields Patronella
Kaksi kuningatarta Elizabeth Hardwick
2019 Captain Marvel Minn-Erva
2021 Raya ja viimeinen lohikäärme Namaari (äänirooli)
Eternals Sersi

Televisio
Vuosi Sarja Rooli Jaksot
2009 Doctor Who Mia Bennett ”The Waters of Mars”
2010 IT-porukka Foster Keyes ”Todistaja”
Uusi Sherlock Soo Lin Yao ”Sokea pankkiiri”
2011 Puhelintytön päiväkirja Charlotte
Fresh Meat Ruth

LähteetMuokkaa

  1. Gemma Chan Flixster. Arkistoitu 20.2.2014. Viitattu 28.2.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.