Avaa päävalikko
Ramazzotti vuonna 2015

Eros Ramazzotti (s. 28. lokakuuta 1963 Rooma) on italialainen pop-laulaja ja lauluntekijä. Ramazzottin albumejaan on myyty kymmeniä miljoonia, ja hän on tunnetuimpia italialaisia muusikoita. Hän on levyttänyt useimmat albuminsa sekä italiaksi että espanjaksi.

Sisällysluettelo

Elämä ja uraMuokkaa

Ramazzotti syntyi Roomassa Cinecittàn alueella talomaalarin pojaksi. Hän aloitti työn musiikin parissa muutettuaan teini-ikäisenä Milanoon.

Ramazzottin ensimmäinen levytyssopimus syntyi hänen osallistuttuaan kykykilpailuun vuonna 1981. Voitettuaan vuonna 1984 Uusi ääni -kategorian kuuluisilla San Remon musiikkifestivaaleilla lähti hänen uransa varsinaisesti lentoon.[1]

Vuonna 1985 Ramazzotti julkaisi ensimmäisen albuminsa, joka kantoi nimeä Cuori agitati, ja pian sen jälkeen ilmestyi albumeita. Säveltämillään omaelämäkerrallisilla balladeilla kuten myös rock-sävytteisillä kappaleillaan hän nousi kansainväliseksi tähdeksi.

Ramazzottilla on yksi lapsi entisen vaimonsa Michelle Hunzikerin, sveitsiläisen mallin ja tv-esiintyjän kanssa. Tytär Aurora Sophie syntyi 5. joulukuuta 1996.

DiskografiaMuokkaa

  • Cuori agitati (1985)
  • Nuovi eroi (1986)
  • In certi momenti (1987)
  • Musica è (1988)
  • In ogni senso (1990)
  • Tutte storie (1993)
  • Dove c'è musica (1996)
  • Stilelibero (2000)
  • 9 (2003)
  • Calma apparente (2005)
  • Ali e radici (2009)
  • Noi (2012)
  • Perfetto (2015)
  • Vita ce n'è (2018)

LähteetMuokkaa

  1. Wünsch, Silke: Italy's megastar Eros Ramazzotti comes back with 'perfect' album dw.com. 15.5.2015. DW. Viitattu 24.11.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa