Ella Pyhältö

suomalainen teatterinäyttelijä

Ella Pyhältö (o.s. Keranto, s. 1976) on suomalainen teatterinäyttelijä, joka on näytellyt muun muassa Koko-teatterissa ja työskentelee tällä hetkellä Teatteri Avoimissa Ovissa.

Ella Pyhältö
Henkilötiedot
Syntynyt1976 (ikä 44–45)
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Pyhältö opiskeli puhe- ja draamataiteilijaksi Snellman-korkeakoulussa vuosina 1996–2001. Tämän jälkeen hän on luonut uraa myös lausuntataiteilijana. Lisäksi Pyhältö ohjaa lasten ja nuorten teatteria.

Ella Pyhältön tärkeimpiin rooleihin kuuluvat Teatteri Avointen Ovien Sisäkuvia (2002), Meitä on monta (2003), Sanovat sitä rakkaudeksi (2004) sekä näytelmät Sylvi Kekkosesta 2002 ja 2004. Hänen tuoreempia töitään ovat Lean rooli Huojuvassa talossa ja Katri Valan rooli näytelmässä Vala, molemmat Teatteri Avoimissa Ovissa 2013.[1][2]

Pyhältö toimi yhdessä Marco Bjurströmin kanssa juontajana televisiosarjassa Me Kastelijat vuonna 1997. Hän on lisäksi toiminut myös ääninäyttelijänä useissa animaatioelokuvissa kuten Utelias Vili ja Kim Possible: Päättäjäispainajainen sekä monissa animaatiosarjoissa, kuten Animalia, Madagascarin pingviinit, Kim Possible, Brandy ja Herra Whiskers sekä Transformers: Prime.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2017 Rakkaus ja laki: Vanhempainrakkaus psykiatri
2018 Viulisti lääkäri

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
2008–2009 Morsian morsiusliikkeen myyjä
2010, 2016 Salatut elämät Meri Vikstedt
2018 Putous
2020 Keihäsmatkat Lissu
Lasten tasavalta Terttu Tiukkis

LähteetMuokkaa

  1. Pyhältö Ella, Ilona-esitystietokanta, Teatterin tiedotuskeskus, viitattu 20.12.2014.
  2. Ella Keranto, Helsingin Freet ry (vanha sivu, Internet Archivessa), viitattu 20.12.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.