Avaa päävalikko

Elizabeth Egan ”Liz” Gillies[1] (s. 26. heinäkuuta 1993 Haworth, New Jersey)[2] on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hän on tunnettu muun muassa Victorious-nuortensarjasta, joka on nähty Nickelodeon-kanavalla. Gillies esitti sarjassa Jadea, joka on melko ilkeä kaikille.

Elizabeth Gillies
Elizabeth Gillies San Diego Comic-Conissa 2015.
Elizabeth Gillies San Diego Comic-Conissa 2015.
Henkilötiedot
Koko nimi Elizabeth Egan Gillies
Syntynyt 26. heinäkuuta 1993 (ikä 26)
Yhdysvallat Haworth, New Jersey, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, laulaja
Näyttelijä
Aktiivisena 2007–
Merkittävät roolit Jade West
(Victorious)
Fallon Carrington
(Dynastia)
Aiheesta muualla
elizabeth-gillies.net
IMDb

Gillies debytoi Broadwaylla vuonna 2008 musikaalissa 13, jossa hän näytteli Lucya.[3] Hän esiintyi myös muun muassa Virgin Mobilen mainoksessa ennen kuin sai ensimmäisen televisioroolinsa sarjasta Donnellyn mafiaveljet.

Vuonna 2017 Gillies alkoi näytellä Fallon Carringtonia televisiosarjassa Dynastia, joka pohjautuu 1980-luvun samannimiseen saippuasarjaan.[4] Alkuperäisessä Dynastiassa hahmoa esittivät Pamela Sue Martin ja Emma Samms.[5]

Gillies on myös Winx-piirrossarjan Daphnen ääninäyttelijä. Hän on näytellyt myös elokuvassa The Clique, joka julkaistiin suoraan DVD:lle.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2008 Harold Harold Evelyn Taylor
The Clique The Clique Shelby Wexler
2012 Winx – salaisuuksien linna Winx Club: The Secret of the Lost Kingdom Daphne (äänirooli)
2014 Animal Animal Mandy
2015 Loma Vacation Heather
2018 Arizona Arizona Kelsey
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jakso(t)
2007 Donnellyn mafiaveljet The Black Donnellys Jenny nuorena 3 jaksoa
2010–2013 Victorious Victorious Jade West 57 jaksoa
2011 iCarly iCarly ”iParty with Victorious”
Big Time Rush Big Time Rush Heather Fox ”Big Time Secret”
2011–2015 Winx-klubi Winx Club Daphne (ääni) 24 jaksoa
2012 Kovat kaulassa White Collar Chloe Woods ”Upper West Side Story”
2013 The Exes The Exes Tracy Cooper ”Prelude to a Kiss”
2014 Sam & Cat Sam & Cat Jade West ”#TheKillerTunaJump: Reunion Special”
2015–2016 Sex & Drugs & Rock & Roll Sex & Drugs & Rock & Roll Gigi 20 jaksoa
2015 Madagascarin pingviinit The Penguins of Madagascar laulaja (ääni) ”The Penguin Who Loved Me”
American Dad! American Dad! Lena Horne (ääni) ”A Star Is Reborn”
2017– Dynastia Dynasty Fallon Carrington vakituinen rooli
2018 Robot Chicken Robot Chicken Sun Baby / Marie ”Slim” Browning (ääni) ”Gimme That Chocolate Milk”

LähteetMuokkaa

  1. Stranger in Strange Land: The Acne Years The New York Times. October 6, 2008. Viitattu September 15, 2011.
  2. Twitter: Elizabeth Gillies (verified account) twitter.com. July 25, 2011. ”Enjoying the last few hours of my childhood! Tomorrow I am a legal adult!” Viitattu August 29, 2011.
  3. "13, A New Musical Announces Its Teenage Cast And Band" Broadway World. 14.8.2008. Viitattu 3.7.2018. (englanniksi)
  4. Hakkala, Maria: Netflix-vinkki: Glamouria ja juonittelua kasariklassikon uusintaversiossa Episodi. 22.11.2017. Viitattu 23.1.2018.
  5. Brennan, Siofra: Where are the cast of Dynasty now? As the soap gets set to return to TV screens its original stars are every bit as glamorous as they were in the '80s Daily Mail. 4.10.2016. Viitattu 23.1.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa