Avaa päävalikko
Edyta Górniak

Edyta Anna Górniak (s. 14. marraskuuta 1972, Ziębice) on puolalainen laulaja.

Górniak oli vuonna 1994 Puolan ensimmäinen edustaja Eurovision laulukilpailussa. Hän toi maalle sen toistaiseksi korkeimman sijoituksen, toisen sijan, kappaleella To nie ja. Górniak solmi vuonna 1996 levytyssopimuksen EMIn kanssa. Vuonna 2002 hän vaihtoi levy-yhtiönsä Virginiin.

Górniakin esikoisalbumi Dotyk vuodelta 1995 ylitti myynnillään Puolassa platinalevyrajan nelinkertaisesti. Sitä myytiin yli miljoona kappaletta.[1]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Dotyk (1995)
  • Edyta Górniak (1997)
  • Live '99 (1999)
  • Invisible (2002)
  • Dotyk - Złota Kolekcja (2004)
  • Edyta Górniak - Dyskografia (2006)
  • E.K.G. (2007)
  • Zakochaj się na Święta w kolędach (2008)

SingletMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Dotyk Kultura Na Widoku. Viitattu 15.10.2018. (puolaksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.