Avaa päävalikko

Draconian on ruotsalainen, Säfflesta kotoisin oleva doom metal- ja goottimetalliyhtye. Sen perustivat vuonna 1994 Johan Ericson, Andreas Hindenäs ja Jesper Stolpe nimellä Kerberos. Musiikki oli alkuvaiheessa death metal -tyylistä. Myöhemmin Anders Jacobsson liittyi yhtyeeseen ja nimeksi muutettiin Draconian. Tyyli vaihtui goottivaikutteiseen doom metalliin, jossa Jacobsonin murinalaulun vastapainona on puhdasääninen naislaulaja. Naislaulaja on vaihdellut toimintavuosien aikana ja vuodesta 2012 laulajana on ollut Heike Langhans.

Draconian logo.png
Draconian in Tel Aviv 2016.jpg
Tiedot
Toiminnassa 1994––
Tyylilaji goottimetalli, doom metal
Kotipaikka Säffle, Ruotsi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Johan Ericson, taustalaulu, kitara
Anders Jacobsson, laulu
Heike Langhans, laulu
Fredrik Johansson, basso
Daniel Arvidsson, kitara
Jerry Torstensson, rummut, perkussiot

Levy-yhtiö

Napalm

Aiheesta muualla
Kotisivut

JäsenetMuokkaa

Nykyiset jäsenetMuokkaa

  • Johan Ericson – taustalaulu, leadkitara (1994–)
  • Anders Jacobsson – laulu (1995–)
  • Jerry Torstensson – rummut, perkussiot (2000–)
  • Daniel Arvidsson – rytmikitara (2005–)
  • Fredrik Johansson – basso (2006–)
  • Heike Langhans – laulu (2012–)

Entiset jäsenetMuokkaa

  • Lisa Johansson – laulu (2001–2011)
  • Andy Hindenäs – kitara (1994–2000)
  • Jesper Stolpe – basso (1994–2002, 2004–2006)
  • Susanne Arvidsson – laulu, koskettimet (1995–1997)
  • Magnus Bergström – kitara (1995–2005)
  • Thomas Jäger – basso (2002–2004)
  • Andreas Karlsson – koskettimet, ohjelmointi (1997–2008)

StudiosessiotMuokkaa

  • Jessica Eriksson – huilu, laulu (Shades of a Lost Moon)
  • Andreas Haag – koskettimet (Shades of a Lost Moon)
  • Olof Götlin – viulu (Where Lovers Mourn)
  • Paul Kuhr – laulu (Turning Season Within)

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Where Lovers Mourn (2003)
  • Arcane Rain Fell (2005)
  • The Burning Halo (2006)
  • Turning Season Within (2008)
  • A Rose for the Apocalypse (2011)
  • Sovran (2015)

DemotMuokkaa

  • Shades of a Lost Moon (1995)
  • In Glorious Victory (1997)
  • The Closed Eyes of Paradise (1999)
  • Dark Oceans We Cry (2002)

MinialbumitMuokkaa

  • Frozen Features (2000)

SingletMuokkaa

  • No Greater Sorrow (2008)

Aiheesta muuallaMuokkaa

LähteetMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.