Donald McAlpine

Donald McAlpine (s. 1934,[1] Quandialla, Australia) on australialainen elokuvaaja, joka on ollut kuvaamassa useita tunnettuja elokuvia ja oli myös Oscar-ehdokkaana kuvauksestaan Baz Luhrmanin elokuvassa Moulin Rouge! vuonna 2001. Luhrmanin ohella McAlpine on kuvannut myös monia Bruce Beresfordin ja Chris Columbusin elokuvia.

Donald McAlpine
Henkilötiedot
Koko nimi Donald Milton McAlpine
Syntynyt 1934
Quandialla, Australia
Ammatti Elokuvaaja
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaaMuokkaa

Vuosi Nimi
1987 Predator – saalistaja
Orphans
1988 Moving
Kuu Paradorin yllä
1989 See You in the Morning
Perhe on paras
1990 Stanley & Iris
1991 The Hard Way
Career Opportunities
1992 Medicine Man
Näkymätön vihollinen
1993 Kasvoton mies
Mrs. Doubtfire – Isä sisäkkönä
1994 Isku Kolumbiaan
1995 Yhdeksän kuukautta
1996 William Shakespearen Romeo + Julia
1997 Reunalla
1998 Aina vierelläsi
2001 Moulin Rouge!
2002 Aikakone
2003 Anger Management
Peter Pan
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona
2009 X-Men Origins: Wolverine

LähteetMuokkaa

  1. Pendergast, Tom & Pendergast, Sara (toim.): International Dictionary of Films and Filmmakers, Vol. 4: Writers and Production Artists, 4th edition, s. 572. St. James Press, 2000. Teoksen verkkoversio (pdf) (viitattu 10.4.2015). englanti

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.