Avaa päävalikko
Dave Weckl, Kongsberg Jazzfestival 2018

Dave Weckl (s. 8. tammikuuta 1960 St. Louis) on yhdysvaltalainen fuusioon erikoistunut jazz-rumpali.

Weckl tunnetaan yhtenä maailman teknisesti taitavimmista rumpaleista ja myös Yamaha-rumpujen ja Zildjian-symbaalien pitkäaikaisena mannekiinina. Nykyään Weckl soittaa Sabian-symbaaleilla. Hän tuli kuuluisaksi soitettuaan Chick Corea Elektric Bandissä vuosina 1985-1991. Suurimpana innoittajanaan Weckl pitää Buddy Richiä. Weckl on julkaissut useita omia soololevyjä aina vuodesta 1990 lähtien.

Wecklin soittoa voi kuulla lukuisten artistien levyillä, joihin kuuluvat esimerkiksi Bill Connors, the Brecker Brothers, Tânia Maria, Paquito D'Rivera, Eliane Elias, Paul Simon, George Benson, Diana Ross, Madonna ja Robert Plant.

DiskografiaMuokkaa

Wecklin sooloalbumitMuokkaa

  • Masterplan (1990)
  • Heads Up (1992)
  • Hard-Wired (1994)
  • Rhythm of the Soul (1998)
  • Synergy (1999)
  • Transition (2000)
  • Perpetual Motion (2002)
  • Multiplicity (2005)

Chick Corean levyilläMuokkaa

  • Elektric Band (1986)
  • Light Years (1987)
  • Eye of the Beholder (1988)
  • Akoustic Band (1989)
  • Inside Out (1990)
  • Beneath the Mask (1991)
  • To the Stars (2004)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.