Cocteau Twins

Cocteau Twins oli skottilainen alternative rock -yhtye, joka oli toiminnassa vuodesta 1979 vuoteen 1997.

HistoriaMuokkaa

Simple Mindsin julkaisemattomaksi jääneestä kappaleesta nimensä ottanut Cocteau Twins perustettiin Grangemouthissa Skotlannissa vuonna 1980. Yhtyeen perustajajäseniä olivat kitaristi Robin Guthrie ja basisti Will Heggie. Pian perustamisen jälkeen yhtyeeseen liittyi Guthrien tyttöystävä Elizabeth Fraser, jonka persoonallisesta äänen käytöstä tuli myöhemmin Cocteau Twinsin tavaramerkki. Heggie irtaantui yhtyeestä vuonna 1983, minkä jälkeen uudeksi basistiksi löydettiin Simon Raymonde. Yhtyeen suurimpina vaikuttajina voidaan pitää Joy Divisionia, The Birthday Partya, Sex Pistolsia ja Siouxsie & The Bansheesia.

KokoonpanoMuokkaa

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Garlands (1982)
  • Head over Heels (1983)
  • Treasure (1984)
  • Victorialand (1986)
  • The Moon and the Melodies (1986)
  • Blue Bell Knoll (1988)
  • Heaven or Las Vegas (1990)
  • Four-Calendar café (1993)
  • Milk and Kisses (1996)

EP:t ja SingletMuokkaa

  • Lullabies (1982)
  • Peppermint Pig (1983)
  • Sunburst And Snowblind (1983)
  • The Spangle Maker (1984)
  • Aikea-Guinea (1985)
  • Tiny Dynamine (1985)
  • Echoes In A Shallow Bay (1985)
  • Love's Easy Tears (1986)
  • Iceblink Luck (1990)
  • Evangeline (1993)
  • Snow (1993)
  • Bluebeard (1994)
  • Twinlights (1995)
  • Otherness (1995)
  • Tishbite (1996)
  • Violaine (1996)

KokoelmalevytMuokkaa

  • The Pink Opaque (1985)
  • The Box Set (1991)
  • BBC Sessions (1999)
  • Stars And Topsoil (2000)
  • Lullabies to Violaine: Singles and Extended Plays 1982-1996 (2005)
  • Lullabies to Violaine, Volume 1: Singles and Extended Plays 1982-1990 (2006)
  • Lullabies to Violaine, Volume 2: Singles and Extended Plays 1993-1996 (2006)
  • Treasure Hiding: The Fontana Years (2018)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.