Cedric the Entertainer

Cedric Antonio Kyles (s. 24. huhtikuuta 1964 Jefferson City, Missouri, Yhdysvallat),[1] tunnetaan nimellä Cedric the Entertainer, on yhdysvaltalainen näyttelijä ja koomikko. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Barbershop ja The Original Kings of Comedy.

Cedric the Entertainer
Cedric the Entertainer vuonna 2004.
Cedric the Entertainer vuonna 2004.
Henkilötiedot
Koko nimi Cedric Antonio Kyles
Syntynyt24. huhtikuuta 1964 (ikä 57)
Jefferson City, Missouri, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
koomikko
Puoliso Lorna Wells (vih. 1999)
Lapset 3
Näyttelijä
Aktiivisena 1987–
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
AllMovie

YksityiselämäMuokkaa

Cedric on naimisissa Lorna Wellsin kanssa ja heillä on kaksi yhteistä lasta, Croix Alexander ja Lucky Rose. Cedricillä on myös Tiara-niminen tytär aiemmasta suhteestaan.[1][2]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1998 Ride Bo
2000 Hamekyttä Pastori
The Original Kings of Comedy Itsenään
2001 Kingdom Come Beverly H. Hooker
Eläintohtori 2 Zoo Bear (ääni)
2002 Saran suloinen kosto Ray Harris
Barbershop Eddie
Ice Age Carl
2003 Sietämätöntä julmuutta Gus Petch
2004 Barbershop 2: Back in Business Eddie
Pähkähullu perheloma Nate Johnson
Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja Konstaapeli
2005 Be Cool Sin LaSalle
Madagascar Maurice (ääni)
Man of the House Percy Stevens
The Honeymooners Ralph Kramden
2006 Lotta ystäväni Golly-hanhi (ääni)
2007 Koodinimi: Siivooja Jake Rogers
Talk to Me ”Nighthawk” Bob Terry
2008 Welcome Home Roscoe Jenkins Clyde Stubbs
Street Kings ”Scribble” (Winston)
Madagascar 2 Maurice (ääni)
Cadillac Records Willie Dixon
2011 Dance Fu Etsivä
Larry Crowne Lamar
2012 Madagascar 3 Maurice (ääni)
2013 A Haunted House Father Doug Williams
Madly Madagascar Maurice (ääni)
Lentsikat Lyijyperä (ääni)
2014 A Haunted House 2 Father Doug Williams
Lentsikat 2: Pelastajat Lyijyperä (ääni)
Top Five Jazzy Dee
2015 Wild Card Pinchus
2016 Barbershop: The Next Cut Eddie
Why Him? Lou Dunne
2017 First Reformed Pastori Joel Jeffers
2020 A Fall from Grace Kuolinsyyntutkija Jake Miles
Poor Greg Drowning Kertoja
Son of the South Ralph Abernathy
The Opening Act Billy G

TelevisioMuokkaa

Vuosi Ohjelma Rooli Muuta
1987 Showtime at the Apollo Itsenään
1993–1994 ComicView Itsenään Juontaja
1995 Def Comedy Jam Itsenään 1 jakso
1996–2002 The Steve Harvey Show Cedric Jackie Robinson
2001–2005 The Proud Family Bobby Proud (ääni) 14 jaksoa
2002–2003 Cedric the Entertainer Presents Itsenään
2006 Wild ’n Out Itsenään Jakso: ”Cedric the Entertainer”
2007 The Boondocks Cousin Jericho Freeman (ääni) Jakso: ”Invasion of the Katrinians”
2009 WWE Raw Itsenään Vieraileva juontaja, 1 jakso
2011 It’s Worth What? Itsenään Juontaja
2011 Take Two with Phineas and Ferb Itsenään Jakso: ”Cedric the Entertainer”
2011 Hot in Cleveland Reverend Boyce Jakso: ”Bridezelka”
2012– The Soul Man Reverend Boyce Ballentine
2012 Tyhjätaskut Darius Jakso: ”Luottoa löytyy”
2013 Real Husbands of Hollywood Itsenään Jakso: "Blackstabbers"
2013–2014 Who Wants to Be a Millionaire Itsenään Juontaja
2014 Hot in Cleveland Reverend Boyce Jakso: ”Stayin’ Alive”
2015, 2020 Whose Line is It Anyway? Itsenään
2015 Cedric’s Barber Battle Itsenään Juontaja
2016 Another Period Scott Joplin Jakso: ”Joplin”
2017 Master of None Kenny ”The Magnificent” Jakso: ”Door #3”
2017 Drop the Mic Itsenään Jakso: ”Niecy Nash vs. Cedric the Entertainer / Liam Payne vs. Jason Derulo”
2017 Nightcap Itsenään Episode: ”Spinster Code”
2017 The Comedy Get Down Itsenään Päärooli
2017 Superior Donuts Reggie Wicks 2 jaksoa
2018 The Last O.G. Miniard Mullins
2018 Summer Camp Island The Moon (ääni) 6 jaksoa
2018– The Neighborhood Calvin Butler
2018 Black-ish Smokey 2 jaksoa
2019–2020 Power Croop 3 jaksoa
2020 The Greatest #StayAtHome Videos Itsenään Juontaja
2020 The Greatest #AtHome Videos Itsenään Juontaja
2020 Woke Trashcan Jakso: ”Rhymes With Broke”
2020 The Proud Family: Louder and Prouder Bobby Proud
2020 A Late Show with Stephen Colbert Itsenään

LähteetMuokkaa

  1. a b Cedric the Entertainer: Biography TV Guide. Viitattu 15.9.2012. (englanniksi)
  2. Horsburgh, Susan: That’s Entertainment People. 30.9.2002. Viitattu 15.9.2012. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Cedric the Entertainer.