Avaa päävalikko

Bad English

yhdysvaltalainen rock-yhtye

Bad English oli lyhytkestoinen yhdysvaltalainen hard rock -yhtye, joka nautti suurta menestystä 1980- ja 1990-lukujen taitteessa.

Bad English
Tiedot
Toiminnassa 1988–1991
Tyylilaji hard rock, poprock, soft rock, glam metal
Kotipaikka Yhdysvallat Los Angeles, Kalifornia
Laulukieli englanti
Jäsenet

John Waite, laulu
Neal Schon, kitara
Jonathan Cain, kosketinsoittimet
Ricky Phillips, basso
Deen Castronovo, rummut

Levy-yhtiö

Epic Records

HistoriaMuokkaa

Kun Journey hajosi 1980-luvun lopulla, kitaristi Neal Schon ja kosketinsoittaja Jonathan Cain perustivat Bad Englishin yhdessä laulaja John Waiten kanssa. Waite oli tunnettu laulaja sooloalbumeistaan ja The Babys -yhtyeestä Englannissa. Kokoonpanon täydensivät basisti Ricky Phillips ja rumpali Deen Castronovo.

Debyyttialbumi Bad English julkaistiin vuonna 1989 Epic Recordsin kautta. Albumi myi todella hyvin ja yhtye teki laajan kiertueen. Albumin ykköshitti oli ”When I See You Smile”, joka nousi listojen kärkeen monissa maissa.

Bad Englishin ura ei ollut pitkä, sillä yhtye hajosi jo toisen albumin Backlashin jälkeen. Phillipsin mukaan yhtye hajosi jo sen miksauksen aikana. Journey muodostettiin uudestaan ja Schon, Cain ja Castronovo liittyivät siihen.[1]

DiskografiaMuokkaa

StudioalbumitMuokkaa

  • Bad English (1989)
  • Backlash (1991)

Greatest HitsMuokkaa

  • Greatest Hits (1995)

SingletMuokkaa

  • Forget Me Not (1988)
  • When I See You Smile (1989)
  • Price of Love (1990)
  • Heaven Is a 4 Letter Word (1990)
  • Possession (1990)
  • Straight to Your Heart (1991)
  • Time Stood Still(feat. John Waite) (1991)

MusiikkivideotMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Stephen Thomas Erlewine: Bad English – Artist Biography Allmusic.com. (englanniksi)