Avaa päävalikko

Christopher Ashton Kutcher (s. 7. helmikuuta 1978 Cedar Rapids, Iowa, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, tuottaja ja malli.

Ashton Kutcher
Ashton Kutcher vuonna 2010.
Ashton Kutcher vuonna 2010.
Henkilötiedot
Koko nimi Christopher Ashton Kutcher
Syntynyt 7. helmikuuta 1978 (ikä 41)
Cedar Rapids, Iowa, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, tuottaja, malli
Puoliso

Demi Moore (2005–2011)

Mila Kunis (2015–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1998–
Merkittävät roolit 70’s Show
Dude, Where’s My Car?
Perhosvaikutus
Miehen puolikkaat
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kutcher alkoi käyttää etunimeä Ashton 19-vuotiaana ryhdyttyään näyttelijäksi.[1] Hänen uransa alkoi Pizza Hutin mainoksesta ja Calvin Kleinin mainoskampanjasta. Vuonna 1998 hänestä tuli tunnettu televisiosarjassa 70’s Show, jossa hän näytteli Michael Kelsoa. Hän juonsi Punk’d-ohjelmaa Music Televisionilla vuosina 2004–2007 ja esiintyy elokuvissa, joista ehkä tunnetuin on Perhosvaikutus (2004). Hän on esittänyt Steve Jobsia vuoden 2012 elokuvassa Jobs. Vuosina 2011–2015 Kutcher näytteli miljardööri Walden Schmidtia televisiosarjassa Miehen puolikkaat.[2]

Kutcher meni naimisiin 24. syyskuuta 2005 näyttelijä Demi Mooren kanssa, mutta pari erosi marraskuussa 2011. Heinäkuussa 2015 hän meni naimisiin näyttelijä Mila Kunisin kanssa.[3] He saivat esikoistyttären syyskuussa 2014[4] ja pojan marraskuussa 2016.[5]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1999 Coming Soon Louie
2000 Down to You Jim Morrison
Pelin henki Reindeer Games college-poika
Dude, Where’s My Car? Jesse Montgomery III
2001 Texas Rangers George Durham
2003 Just Married Tom Leezak
Pomon tytär My Boss’s Daughter Tom Stansfield
Villi tusina Cheaper by the Dozen Hank
2004 Perhosvaikutus The Butterfly Effect Evan
2005 Guess Who Simon Green
A Lot Like Love Oliver Martin
2006 Bobby Fisher
The Guardian – meripelastaja The Guardian Jake Fischer
Karvakamut Open Season Elliot (äänirooli)
2008 Tapahtui Vegasissa What Happens in Vegas Jack Fuller
2009 L.A. Gigolo Spread Nikki
Personal Effects Walter
2010 Brother’s Justice oma itsensä
Ystävänpäivä Valentine’s Day Reed Bennett
Killers Spencer
2011 Näin ystävien kesken No Strings Attached Adam Franklin
New Year’s Eve Randy
2012 Jobs Steve Jobs
2014 Annie Simon Goodspeed
2014 The Man Who Saved the World oma itsensä
2019 The Long Home Nathan Winer Senior
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jaksot
1998–2006 70’s Show The 70’s Show Michael Kelso 184 jaksoa
2001 Ammu vaan! Just Shoot Me Dean Cassidy ”Mayas and Tigers and Deans, Oh My”
2002 Perhe paketissa Grounded for Life Scott-serkku ”Conversions”
2005 Robot Chicken useita äänirooleja 3 jaksoa
2008 Paluu lukioon Miss Guided Beaux ”Hot Sub”
2011–2015 Miehen puolikkaat Two and a Half Men Walden Schmidt 78 jaksoa
2013 Miesten juttuja Men at Work Eric ”Long Distance Tyler”
2015 Leijonan luola USA Shark Tank[6] oma itsensä jakso 123
2016 The Ranch Colt Bennett 10 jaksoa
2017 The Bachelorette oma itsensä jakso 139

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa