Avaa päävalikko

Antti Väre

suomalainen näyttelijä

Antti Väre (s. 18. heinäkuuta 1990[1] Tampere) on suomalainen näyttelijä. Syksystä 2010 hän on esittänyt Tomi Karhua Yle TV2:n draamasarjassa Uusi päivä.[2]

Ensimmäisen elokuvaroolinsa Väre esitti Kaisa Rastimon elokuvassa Myrsky (2008), jossa hän esitti Romppu-nimistä punkkaria. Hän näytteli myös elokuvassa Kulman pojat (2012). Lisäksi hän on esiintynyt useissa lyhytelokuvissa.[1]

Väre on näytellyt myös esimerkiksi Tampereen Komediateatterissa (Lainahöyhenissä, 2012)[3], Teatteri Siperiassa (Pää edellä, 2010)[4] ja Myllykolun kesäteatterissa (Runar ja Kyllikki, 2009).[5]

Syksyllä 2009 julkaistiin Niillas Holmbergin kirjoittama ja Väreen kuvittama saamenkielinen runokirja Dego livččen oaidnán iežan (”kuin olisin nähnyt itseni”).[6]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva / TV-elokuva / Lyhytelokuva Rooli
2002 Peikkojen joulu (piirretty) äänirooli
2008 Myrsky Romppu
2009 Parasta aikaa
2010 Serva me, servabo te
2010 Aseveljet
2010–2018 Uusi päivä Tomi Karhu
2011 Eipä tiennyt tyttö
2012 Kulman pojat Terho
2012 Kartanlukija

LähteetMuokkaa

  1. a b Antti Väre Elonetissä Viitattu 25.12.2013
  2. Tomi Karhu Uusi päivä. Yle. Viitattu 25.12.2013.
  3. Ala-Korpela, Anu: Tampereen Komediateatteri: Lainahöyhenissä Aamulehti.fi. 9.8.2012. Viitattu 25.12.2013.
  4. Pää edellä Teatteri Siperia. Viitattu 25.12.2013.
  5. Nuoret ottavat kantaa mielenterveysongelmiin kesäteatterin keinoin Yle Uutiset. 3.7.2009. Viitattu 25.12.2013.
  6. Holmberg, Niillas: Syvä, mut päilyvä pinnaltaan Jänkä. 1/2001. Viitattu 25.12.2013.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.