Avaa päävalikko

Anne Morrow Lindbergh

Anne Morrow Lindbergh (22. heinäkuuta 1906 Englewood, New Jersey[1]7. helmikuuta 2001 Passumpsic[1], Vermont[1]) oli yhdysvaltalainen kirjailija ja lentäjä. Hänen aviopuolisonsa oli lentäjä Charles Lindbergh.[2]

Anne Morrow Lindbergh
Anne Morrow Lindbergh (1918)
Anne Morrow Lindbergh (1918)
Henkilötiedot
Syntynyt 22. heinäkuuta 1906
Englewood, New Jersey, Yhdysvallat
Kuollut 7. helmikuuta 2001 (94 vuotta)
Passumpsic, Vermont, Yhdysvallat
Kansallisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Ammatti lentäjä, kirjailija
Siviilisääty naimisissa
Puoliso Charles Lindbergh
Vanhemmat Dwight Morrow
Elizabeth Cutter Morrow

Anne Morrow'n vanhemmat olivat senaattori Dwight Morrow ja Elizabeth Cutter Morrow. Hän valmistui Smith Collegesta vuonna 1928 ja avioitui Charles Lindberghin kanssa 27. toukokuuta 1929. Anne Lindbergh toimi miehensä apulentäjänä, suunnistajana ja radio-operaattorina kartoitusretkillä, joilla etsittiin muun muassa uusia lentoreittejä. Vuonna 1931 he lensivät Kanadasta Alaskan kautta Japaniin ja Kiinaan, jolta retkeltä Lindbergh kirjoitti ensimmäisen kirjansa North to the Orient. Vuonna 1933 Lindberghit lensivät 30 000 mailin lennon Pohjois- ja Etelä-Atlantilla. Charles Lindbergh kuvaili myöhemmin lentoa vaikeammaksi kuin vuoden 1927 Atlantin ylitystään. Anne Lindbergh oli ensimmäinen purjelentolupakirjan saanut nainen Yhdysvalloissa.[2]

National Geographic Society myönsi vuonna 1934 Anne Lindberghille Hubbard-mitalin, hänen miehensä kanssa suorittamastaan viisi maanosaa kattaneesta tutkimuslennosta.[2]

BibliografiaMuokkaa

 
Lindberghin Hubbard-mitali
  • North to the Orient (1935)
  • Listen! The Wind (1938)
  • The Wave of the Future (1940)
  • The Steep Ascent (1944)
  • Gift from the Sea (1955)
  • The Unicorn and other Poems (1956)
  • Dearly Beloved (1962)
  • Earth Shine (1969)
  • Bring Me a Unicorn
  • Hour of Gold, Hour of Lead (1973)
  • Locked Rooms and Open Doors (1974)
  • The Flower and the Nettle (1976)
  • War Without and within (1980)

LähteetMuokkaa

  1. a b c Anne Morrow Lindbergh, 94, Dies; Champion of Flight and Women's Concerns New York Times.
  2. a b c Anne Morrow Lindbergh - Biography The Charles A. and Anne Morrow Lindbergh Foundation. Viitattu 21.1.2010. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.