America (yhtye)

America on amerikkalainen rock -yhtye, jonka Gerry Beckley, Dewey Bunnell ja Dan Peek perustivat Lontoossa vuonna 1967. Yhtyeen jäsenet olivat tavanneet toisensa Lontoossa, jossa kaikkien kolmen muusikon isät olivat Yhdysvaltain ilmavoimien palveluksessa. America oli varsin tunnettu etenkin 1970-luvulla, jolloin se julkaisi useita suosittuja kappaleita, kuten ”Ventura Highway”, ”Tin Man”, ”Sister Golden Hair” ja ”A Horse With No Name”. Vuonna 1972 America voitti parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon.

Yhtyeen jäsenet vuonna 1975 julkaistun Hearts-albumin mainoskuvassa.
America esiintymässä alankomaalaisessa TopPop-ohjelmassa vuonna 1972.

16. tammikuuta 2007 yhtye julkaisi studioalbumin Here & Now, joka oli sen ensimmäinen yli kahteenkymmeneen vuoteen.

DiskografiaMuokkaa

  • America (1972)
  • Homecoming (1973)
  • Hat Trick (1973)
  • Holiday (1974)
  • Hearts (1975)
  • Hideaway (1976)
  • America Live (1977)
  • Harbor (1977)
  • Silent Letter (1979)
  • Alibi (1980)
  • A View From the Ground (1982)
  • Your Move (1983)
  • Perspective (1984)
  • In Concert (1990)
  • Hourglass (1994)
  • King Biscuit Flower Hour (1996)
  • Human Nature (1998)
  • Highway: 30 Years of America (2000)
  • Holiday Harmony (2002)
  • Here & Now (2007)
  • Live In Concert: Wildwood Springs (2008)
  • Hits: 40th Anniversary Edition (2011)
  • Back Pages (2011)
  • Lost & Found (2015)
  • The Warner Years 1971–1977 (2015)
  • Archives, Vol. 1 (2015)
  • An Introduction To : America (2017)
  • The Capitol Years 1979-1985 (2019)

Aiheesta muuallaMuokkaa