Avaa päävalikko

Alpha Blondy (oik. Seydou Koné; s. 1. tammikuuta 1953 Dimbokoro, Norsunluurannikko) on norsunluurannikkolainen reggaemuusikko. Hän laulaa enimmäkseen dioulaksi, ranskaksi ja englanniksi, joskus myös arabiaksi ja hepreaksi.

Seydou Koné
Alpha Blondy esiintymässä vuonna 2000.
Alpha Blondy esiintymässä vuonna 2000.
Henkilötiedot
Syntynyt 1. tammikuuta 1953 (ikä 66)
Dimbokoro, Norsunluurannikko
Muusikko
Taiteilijanimi Alpha Blondy
Tyylilajit reggae
Levy-yhtiöt Wagram MusicView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.alphablondy.info

DiskografiaMuokkaa

  • 1982: Jah Glory
  • 1984: Cocody Rock!!!
  • 1985: Apartheid Is Nazism
  • 1986: Jerusalem
  • 1987: Revolution
  • 1989: The Prophets
  • 1992: Masada
  • 1993: SOS Guerres Tribales
  • 1993: Live Au Zénith
  • 1994: Dieu
  • 1996: Grand Bassam Zion Rock
  • 1998: Yitzhak Rabin
  • 1999: Elohim
  • 2001: Live Paris Bercy
  • 2002: Merci
  • 2007: Alpha Blondy – Jah Victory
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.