Alice Eve

Alice Sophia Eve (s. 6. helmikuuta 1982 Lontoo)[1] on englantilainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa elo­kuvista Rajattu maa (2009), Aivan liian hotti (2010), Korppi (2012) ja Star Trek Into Darkness (2013).

Alice Eve
Alice Eve Men in Black III:n ensi-illassa vuonna 2012.
Alice Eve Men in Black III:n ensi-illassa vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Alice Sophia Eve
Syntynyt6. helmikuuta 1982 (ikä 39)
Lontoo, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti näyttelijä
Vanhemmat Trevor Eve
Sharon Maughan
Näyttelijä
Aktiivisena 2004–
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

Varhainen elämäMuokkaa

Even vanhemmat ovat näyttelijät Trevor Eve ja Sharon Maughan.[2] Hänellä on kaksi nuorempaa veljeä. Opiskellessaan St Catherine’s Collegessa Oxfordissa Eve esiintyi useissa opiskelija­näytelmissä.

UraMuokkaa

Even ura alkoi televisio­rooleista sekä elo­kuvasta Näyttämön kaunotar (2004). Vuonna 2010 Evellä oli nais­pää­osa romanttisessa komedia­elo­kuvassa Aivan liian hotti. Hän näytteli myös sivu­roolin elo­kuvassa Sex and the City – Sinkkuelämää 2. Vuonna 2011 Evellä oli neljän jakson rooli televisio­sarjassa Entourage. Hän näytteli myös nuorta agenttia Men in Black III -elo­kuvassa.

YksityiselämäMuokkaa

Eve asuu Lontoossa ja Los Angelesissa. Hänellä on heterokromia, eli hänen silmänsä ovat eri väriset: vasen sininen ja oikea vihreä.[3] 31. joulu­kuuta 2014 Eve meni naimisiin yhteisistä koulu­ajoista saakka tuntemansa liike­mies Alex Cowper-Smithin kanssa.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2004 Näyttämön kaunotar Miss Frayne
2006 Heikoin lenkki Alice Harbinson
Epäonnen konnat Josie
2009 Rajattu maa Claire Sheperd
2010 Aivan liian hotti Molly
Sex and the City 2 Erin
2011 Valemorsian Lara Tyler
2012 ATM – No Escape Emily Brandt
Korppi Emily Hamilton
Men in Black III nuori agentti O
Decoding Annie Parker Louise
2013 Some Velvet Morning Velvet
Star Trek Into Darkness Carol Marcus
Cold Comes the Night Chloe
2014 Night at the Museum – Haudan salaisuus itsenään / Guinevere
Before We Go Brooke Dalton
2015 Dirty Weekend Natalie Hamilton
2016 Criminal Marta Lynch

Televisio
Vuosi Sarja Rooli Jaksot
2004 Hawking Martha Guthrie (televisio­elokuva)
2005 The Rotters' Club Cicely Boyd 3
Beethoven kreivitär Giulietta Guicciardi ”The Rebel”
Hercule Poirot Lenox Tamplin ”The Mystery of the Blue Train”
2006 Losing Gemma Esther 2 (minisarja)
2011 Entourage Sophia 4
2016 Black Mirror Naomi Jayne Blestow ”Nosedive”
2018 Iron Fist Mary Walker / Tyfoidi 10
Robot Chicken Jane Porter / Alexis (ääni) ”Jew No. 1 Opens a Treasure Chest”
Agatha Christie: Syyttömyyden taakka Gwenda Vaughan 4 (mini­sarja)
2020 Belgravia Susan Trenchard

LähteetMuokkaa

  1. Collar, Cammila: Alice Eve Allmoviessa (englanniksi). Viitattu 3.11.2015.
  2. a b Harrison, Lily: Alice Eve Marries Her High School Sweet­heart, Alex Cowper-Smith, in London: Reports E! Online. 2.1.2015. Viitattu 3.11.2015. (englanniksi)
  3. The Eyes Have It: Celebrities with Hetero­chromia Yahoo! News. Yahoo!. Viitattu 13.12.2016. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

  • Alice Eve TCM Movie Databasessa (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.